Ηλ. Αποστολοπούλου, ΣΕΜΑ: Να ταυτιστεί ο ρόλος του μεσίτη με την διεθνή αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Την ευθύνη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΜΑ ανέλαβε η κα Ηλέκτρα Αποστολοπούλου MSc ACII, μετά απόμερική αναδιάρθρωση ρόλων και αρμοδιοτήτων των Επιτροπών του προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ.

Η κα Ηλέκτρα Αποστολοπούλου εργάζεται στην μεσιτική «Ν. Σ. Αποστολόπουλος Μεσίτες Ασφαλίσεων», οικογενειακή επιχείρηση η οποία  ιδρύθηκε το 2007 με βασικά στελέχη τον κον Νικόλαο Αποστολόπουλο και τον Σπύρο Αποστολόπουλο. Η εταιρεία, επικεντρώνεται στην παροχή μεγάλου εύρους ασφαλίσεων προσαρμοσμένων στις ειδικές ανάγκες των πελατών με έμφαση στους εξειδικευμένους επιχειρηματικούς κινδύνους (ευθύνες του Δ.Σ., επαγγελματικές ευθύνες, Cyber, κλπ.), και στις ναυτασφαλίσεις (Hull & Machinery, P&I, CPA, Marina Liabilities, Yacht Insurance, Charterers Liabilities etc.) – και στα συμβόλαια νοσηλείας διεθνούς αγοράς επιχειρηματιών. Η εταιρεία να σημειωθεί έχει άμεση πρόσβαση στις διεθνείς ασφαλιστικές αγορές του Λονδίνου και της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο κα Αποστολοπούλου στο IW για το νέο ρόλο του μεσίτη, αυτός «θα πρέπει πλέον να ταυτιστεί με αυτόν που έχει η διεθνής αγορά». Τα στεγανά και ο, τυχόν, τονίζει προστατευτισμός σιγά – σιγά εξαφανίζονται. Οι μεσίτες, όλο και περισσότερο, θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια «Ευρωπαϊκή» ή «διεθνή» αγορά και όχι μόνο στην «Ελληνική». Προσέθεσε ότι είναι «κρίσιμο πλέον να επιδείξουμε εξωστρέφεια στους στόχους και τις πρακτικές μας και όχι να προσπαθούμε να περιχρακωθούμε σε αυτά που γνωρίζουμε, ελπίζοντας απλά να επιβιώσουμε».

Ως νέο μέλος του ΔΣ του ΣΕΜΑ και με την ένταξη της στις Επιτροπές Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας, η κα Αποστολοπούλου θα επιδιώξει να πετύχει τους στόχους αυτούς, ελπίζοντας να συμβάλλει διαχρονικά στο έργο του ΣΕΜΑ και στο χώρο τις μεσιτείας προς την κατεύθυνση του κσυγχρονισμού και εξωστρέφειας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*