Υπέρ της πλήρους εξυγίανσης της ασφαλιστικής αγοράς ο ΣΕΜΑ

Την επιτάχυνση των ενεργειών για πλήρη εξυγίανση της αγοράς, την πρόθεσή του να συμβάλλει στα όποια προβλήματα δημιουργούν λόγω της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των 5 εταιρειών και τη συμπαράσταση του στους εργαζομένους αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.
 
Η ανακοίνωση του ΣΕΜΑ
 
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) ανακοινώνει ότι κατά πάγια πολιτική του δεν σχολιάζει τις αποφάσεις των Εποπτικών Αρχών της χώρας. Επισημαίνει ωστόσο ότι επιθυμεί στην ασφαλιστική αγορά να δραστηριοποιούνται μόνο υγιείς και φερέγγυες εταιρείες, ότι τάσσονται υπέρ της πλήρους εξυγίανσης της ασφαλιστικής αγοράς και ζητά από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ταχύτητα στις αποφάσεις της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ δηλώνει πρόθυμο να συμβάλλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων τεθούν με τους ασφαλισμένους στις πέντε ασφαλιστικές των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν και ιδιαίτερα με τους ασφαλισμένους στον κλάδο Ζωής, ενώ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των εν λόγω εταιρειών.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από τα μέλη του Συνδέσμου, εάν και εφόσον υπάρξουν ανάγκες για προσλήψεις νέου προσωπικού, να επιδιώξουν να τις καλύψουν απευθυνόμενα κατ’ αρχήν στους εργαζόμενους των πέντε εταιριών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.