back to top
27.7 C
Athens
Σάββατο 20 Ιουνίου 2026

Γ. Φουφόπουλος:Με 50 εκατ. παραγωγή και διατηρησιμότητα 86,9% η κορυφαία Επιθεώρηση της Εθνικής

«Αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος, αν θες να πας μακριά, πήγαινε με άλλους». Σε αυτήν τη φράση αποτυπώνεται η συνεργατοκεντρική φιλοσοφία της Επιθεώρησης του Γ. Φουφόπουλου, που από το 2004 μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση της Εθνικής Ασφαλιστικής, παράγοντας αποτελέσματα που είναι συνάρτηση τόσο του μοντέλου διοίκησης που έχει αναπτύξει ο Γ. Φουφόπουλος όσο και των ανθρώπων με τους οποίους έχει πλαισιώσει την ομάδα του.

Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνεργάτες, τους φίλους και τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τίμησε ο πρώτος Επιθεωρητής της Εθνικής στην καθιερωμένη διοργάνωση των βραβεύσεων της ομάδας του, που έγινε στις 3 Μαρτίου 2017 στο Posidonio Music Hall.

- Advertisement -

50 εκατ. παραγωγή και 91.000 πελάτες

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε η Επιθεώρηση παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, έθεσε υψηλούς στόχους και τους υπερκέρασε, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στην παραγωγή της και στο σύνολο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ειδικότερα η παραγωγή το 2016 έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 8 εκατ. αφορούσαν νέες εργασίες. Περισσότεροι από 91.000 άνθρωποι εμπιστεύτηκαν την Επιθεώρηση και την Εθνική Ασφαλιστική για την ασφαλιστική τους κάλυψη, ενώ   οι 22.415 εξ αυτών ήταν νέοι πελάτες. Όπως ανέφερε ο κ. Γ. Φουφόπουλος «Το σημαντικότερο πλεονέκτημά μας είναι η σχέση μας με τον πελάτη και η ισχυρή Εθνική Ασφαλιστική. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας, ο σεβασμός και η αλήθεια που δείχνουμε εμείς, είναι αυτά που διαμορφώνουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη νέα εποχή».

- Advertisement -

Διατηρησιμότητα δεκαετίας 86,91%

Αντιπροσωπευτικό δείκτη της ποιότητας των εργασιών της Επιθεώρησης αποτελεί το ποσοστό που έχει πετύχει στη διατηρησιμότητα το 2016 αλλά και την τελευταία δεκαετία, το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό. Ειδικότερα σε ποσοστό 86,91% η Επιθεώρηση του Γ. Φουφόπουλου διατηρεί τα συμβόλαιά της αποδεικνύοντας στην πράξη ότι σε όλη την ασφαλιστική διαδικασία από την ανάλυση του κινδύνου μέχρι και το after sales service παρέχει υπηρεσίες που την κατατάσσουν στην κορυφή της Εθνικής Ασφαλιστικής σε βάθος χρόνου.

Δίκτυο με ισχυρό όραμα, αξίες και επαγγελματίες

Έχοντας την τάση να αναπτύσσεται σε υγιή βάση η Επιθεώρηση υπό τη διοίκηση του κ. Γ. Φουφόπουλου έχει σήμερα ένα δίκτυο που αριθμεί 16 έδρες γραφείων σε όλη την Ελλάδα, 7 διευθυντές των γραφείων, 7 υποδιευθυντές, 25 unit managers και 300 ασφαλιστικούς συμβούλους. Όπως δήλωσε ο κ. Φουφόπουλος «Η Επιθεώρηση ξεχωρίζει για τους ανθρώπους της αλλά και την ισχυρή βάση χαρτοφυλακίου. Όσοι δεν γνωρίζουν τους ανθρώπους μας δεν γνωρίζουν την Επιθεώρηση, μας γνωρίζουν όμως απόλυτα οι πελάτες μας. Δεν είναι για εμάς σημαντικό να χαρακτηριζόμαστε απλώς ως το μεγαλύτερο δίκτυο, θέλουμε να είμαστε ένα δίκτυο με ισχυρό όραμα, με επαγγελματίες, με πίστη στις αξίες της Εθνικής και της Επιθεώρησης. Ένα δίκτυο που βρίσκεται σε κάθε γωνιά της χώρας και πάντα δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή».

Οι τάσεις στη διεθνή αγορά

Στην ομιλία του ο κ. Φουφόπουλος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, το τραπεζικό σύστημα και τις διεθνείς εξελίξεις και θα οδηγήσουν στην ανάγκη προσαρμογής άμεσα σε νέα δεδομένα. Στη διεθνή αγορά τρεις είναι οι τάσεις που διαγράφονται:

  1. Οι πελάτες κατευθύνονται σε απλές λύσεις, τις οποίες μπορούν να αντιληφθούν ως προς το περιεχόμενό τους.
  2. Οι τομείς συγκλίνουν με τα όποια εμπόδια να απομακρύνονται για τους νέους παίκτες στην αγορά και δημιουργούνται νέοι ασφαλιστικοί μικρο-τομείς προς εξερεύνηση και αξιοποίηση.
  3. Η αναμενόμενη αξία είναι υψηλή, η αλυσίδα αξίας επαναπροσδιορίζεται με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και λιγότερα λειτουργικά έξοδα.

Ανοίγουμε δρόμο στη νέα εποχή με εφαλτήρια το όραμα και τη δημιουργία

Ο συγκερασμός της παράδοσης των 125 χρόνων της Εθνικής Ασφαλιστικής και της νέας κουλτούρας της Επιθεώρησης του Γ. Φουφόπουλου είναι τα εχέγγυα για το μέλλον.

«Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, συνεχίζουμε την πορεία μας.»

Αυτό ήταν το μήνυμα με το οποίο έκλεισε ο κ. Φουφόπουλος την εκδήλωση, προτρέποντας τους ανθρώπους του να παραμείνουν ενωμένοι και δημιουργικοί και να συμπορευτούν με όραμα στο μέλλον.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ποσειδωνίου, όπου βραβεύτηκαν οι 98 συνεργάτες της Επιθεώρησης, έδωσαν το παρών άνθρωποι της πολιτικής, στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής, εκπρόσωποι από το χώρο της ιδιωτικής υγείας και του ευρύτερου επιχειρείν μεταξύ των οποίων και οι κ.κ..: Χ. Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής), Ν. Τσαλίκης (διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Β. Κόκκαλη), Γ. Κατσιαντώνης (Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων), Χ. Τεντόμας (Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων), Γ.Μακρής και Η. Δασκαλόπουλος (αναπληρωτές γενικοί διευθυντές), Μ. Τάτσης (Διεύθυνση Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής), Ι. Σηφάκης (Διευθυνση bancassurance, marketing, διαφήμισης και λοιπών συνεργασιών), Ι. Μωραίτης (Διευθυνση Ασφαλειών Λοιπών Γενικών Κλάδων στην Εθνική Ασφαλιστική), Κ. Βιτωράτου (στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και Συνήγορος του Πελάτη), Γ. Τζαννής (Επίτιμος πρόεδρος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης), Π. Τσαφάρας (Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ των εξαγωγέων Β. Ελλάδος ), Α. Αρσένης (Διαχειριστής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά), Α. Λοπατατζίδης (Affidea), Ι. Πυρνοκόκης (Διευθυντής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου), Χ. Ταμπουρέα (Εμπορική Διευθύντρια Ιασώ), Δ.  Βαλμάς (Προϊστάμενος Διοικητικού Metropolitan Hospital), Σ. Γκιώνη (Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου Υγεία), Μ. Μπαξεβάνης (οικονομολόγος), Α. Τσαγκογέωργας (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Top Electronics Components ΑΕ), Π. Τούμπης (Μέλος ΔΣ της Top Electronics Components AE), Α. Σπινάκη (πρόεδρο Quantos), Α. Κουτσουμάρη (Γεν. Διευθυντή της  ΕΚΚΑ Mercedes), καθώς και οι εκπρόσωποι των κλαδικών μέσων ενημέρωσης Ν. Μωράκης, Ν. Ξυδάς, Κ. Ουζούνης και Κ. Σπύρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική: 135 χρόνια ιστορίας και ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης

Η επετειακή βραδιά αποτέλεσε ευκαιρία τόσο για απολογισμό της ιστορικής διαδρομής της εταιρείας όσο και για την ανάδειξη των προτεραιοτήτων της επόμενης ημέρας

Δ. Μαζαράκης: Προτεραιότητα η πρόληψη και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

O Αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής έθιξε κρίσιμα ζητήματα κατά την ομιλία του στο 2ο NatCat Summit

ΣΕΣΑΕ: Με υψηλό ενδιαφέρον και συμμετοχή η εκδήλωση για τις μικροεκφράσεις προσώπου

H ομιλία της Ρ. Οικονόμου είχε στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη παρατηρητικότητας και επικοινωνιακής ακρίβειας

Η νέα ΕΣΣΕ της Εθνικής Ασφαλιστικής αναδεικνύει τον άνθρωπο ως επίκεντρο της εργασίας

Πώς η συμφωνία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων διαμορφώνει ένα πιο σύγχρονο και ενισχυμένο σύστημα προστασίας και στήριξης των εργαζομένων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Μπατζής: Private Equity, the missing piece in your portfolio

Ομιλία του Head of Southern CEE Countries, Schroders, στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Θ. Μυλωνάς: International institutional investment management and pension funds

Ομιλία του Επικεφαλής Wealth Management, Eurobank, και CEO, Eurobank Private Bank Luxembourg στο #ocin26

Eν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας, οι CEOs επικεντρώνονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες

Σχεδόν οι μισοί CEOs επιδιώκουν εξαγορές ή αποεπενδύσεις έναντι πρόσβασης σε τεχνολογία και δυνατότητες AI, σύμφωνα με νέα έρευνα της EY-Parthenon

Το Ωνάσειο δεύτερος πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα

Η έρευνα «Randstad Employer Brand» αποτυπώνει την εμπιστοσύνη που εμπνέει το Ωνάσειο ως εργασιακό περιβάλλον και τη διαχρονική επένδυση στους ανθρώπους του

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Generali μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη δύναμη της μουσικής και στο φετινό Release Athens Festival

«Δέκα χρόνια μουσικής. Εκατόν σαράντα χρόνια εμπιστοσύνης. Ένα μουσικό κάλεσμα για να ζήσουμε τις στιγμές όπως τις θέλουμε»

Ελλάδα 2030: Ανθεκτικότητα, αποταμίευση και το μέλλον των συντάξεων και της ανάπτυξης

Fireside Chat του Π. Αντωνόπουλου, Alpha Asset Management, ΕΘΕ, με τον Π. Καπόπουλο, Alpha Bank, στο πλαίσιο του #ocin26

FIFA World Cup 2026: Οι φοβερές, άγνωστες απειλές του κόσμου που αυξάνονται καθημερινά

Με 48 ομάδες να παίζουν 104 αγώνες σε 6 εβδομάδες και 16 πόλεις, το Μουντιάλ συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό κινδύνων που αυξάνεται καθημερινά

Δ. Μπατζής: Private Equity, the missing piece in your portfolio

Ομιλία του Head of Southern CEE Countries, Schroders, στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26