«Έγκαιρη Προειδοποίηση: Κομβική για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη»

Οι δυνατότητες που δίνει η Έγκαιρη Προειδοποίηση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τα οφέλη συμμετοχής στο Πρόγραμμα Early Warning Europe-Greece, παρουσιάσθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 σε ειδική ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο: «Από την Κρίση στην Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ηςευκαιρίας επιχειρηματιών».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το Πρόγραμμα στην Ελλάδα υλοποιούν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπεύθυνοι του προγράμματος από τη Δανία παρουσίασαν την επιτυχημένη εφαρμογή της Έγκαιρης Προειδοποίησης στη χώρα τους αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τόνισαν τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται ότι στον ορίζοντα εμφανίζονται δυσκολίες, μέσω του Προγράμματος μπορούν χωρίς κανένα κόστος να απευθυνθούν  σε ειδικούς Μέντορες οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διάγνωση της κατάστασης και σε κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται ότι σε όλη τη διαδικασία θα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια, χωρίς να γίνονται γνωστά τα στοιχεία των συμμετεχόντων.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, «το επιχειρείν είναι μία διαδικασία με δυναμική και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία ή την αποτυχία. Το σημαντικό είναι να αξιοποιούμε τις εμπειρίες μας, να μην αφήνουμε να φτάσει μία κατάσταση σε οριακό σημείο για να λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και βέβαια να μη διστάζουμε να ζητάμε τη γνώμη των ειδικών. Η Έγκαιρη Προειδοποίηση δεν είναι απαραίτητη όταν φτάσει μία επιχείρηση στο τέλος. Είναι καθοριστική όμως όταν εμφανιστούν σημάδια δυσκολιών. Τότε μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν επιχειρηματίες και επαγγελματίες και ως Επιμελητήριο έχουμε ήδη προχωρήσει σε πολλές εκδηλώσεις όπου φροντίζουμε να αναλύουμε στα μέλη μας τις ευεργετικές συνέπειες του Προγράμματος».

Στις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν για επιχειρηματικότητα και Οικονομία αναφέρθηκε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς.

Σε εκτενή παρουσίαση της Έγκαιρης Προειδοποίησης προχώρησε ο κ. Σ. Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Έργου Ε.Ε.Α., ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συζητήθηκαν αναλυτικά η εμπειρία από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος υποστήριξης επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και οι μέθοδοι και τεχνικές για την παρακολούθηση των μεταβολών της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*