Eurolife ERB: Γραμμή ανάπτυξης 2018 και άξονες προϊόντων

της Ελενας Ερμείδου

Το 2017 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Eurolife ERB, το 2018 εμπνέει αισιοδοξία καθώς η οικονομία γυρνάει σελίδα και με την στήριξη του μετόχου της, προχωράει μπροστά, επενδύοντας στο ψηφιακό μετασχηματισμό. Το ‘μυστικό’ της οι άνθρωποι και το σωστά διαμορφωμένο χαρτοφυλάκιο, το οποίο δημιουργεί βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του προέδρου & διευθύνοντος σύμβουλου της Eurolife ERB κου Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου στην συνέντευξη Τύπου χτες για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Για μία ακόμα φορά η Eurolife βρέθηκε ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις το 2017 με παραγωγή ασφαλίστρων 483 εκατ. ευρώ, κέρδη 81 εκατ. ευρώ τα οποία δεν προέρχονται από επενδύσεις και ίδια κεφάλαια Ομίλου 651 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μεριδίων, ο Όμιλος Eurolife  κατέλαβε το 12,2% της αγοράς, 21,3% στις ασφάλειες Ζωής και 3,3% στις Γενικές ασφάλειες. Είναι πολυκαναλική με το μερίδιο του Bancassurance να είναι στο 62% και των Ελευθέρων Δικτύων στο 38%.  Σημαντικό για την Eurolife η τήρηση του τεχνικού ασφαλίστρου με στόχο να ωφελείτε μακροπρόθεσμα και η αγορά και η ασφαλισμένοι.

Κλειδί η σύνθεση του χαρτοφυλακίου

Ευθύνη της Eurolife δεν είναι να επικεντρώνεται μόνο στα προϊόντα υποχρεωτικής ασφάλισης ή σε όσα  “τραβιούνται”, αλλά και πως θα εκπαιδεύσει σταδιακά την αγορά για να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες δήλωσε από την πλευρά του ο κος Νίκος Δελένδας Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην ελληνική οικογένεια και επιχειρηματικότητα και όχι μόνο σε τομείς όπως η Υγεία και το Αυτοκίνητο.

 Όσον αφορά τα προϊόντα του 2017 θέτει 4 άξονες:

– Την Αποταμίευση: όπου  έχει πρωταγωνιστική θέση, έχοντας κάνει μία σημαντική αναβάθμιση των προγραμμάτων της. Διαθέτει 10 επιλογές, και  ο πελάτης για την αποταμίευση, τη σύνταξη και την επένδυσή του έχει πολλές επιλογές ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες του.

– Την Υγεία, η οποία δουλεύει σε μία λογική value for money με 8 διαφορετικές επιλογές για πελάτες με υψηλότερα ή χαμηλότερα εισοδήματα και προγράμματα περιορισμένου δικτύου.

– Τις Γενικές Ασφαλίσεις όπου πέραν των κλασσικών ασφαλίσεων, προχωράει σε νέα πρωτοποριακά προγράμματα.

– Τις Ομαδικές Ασφαλίσεις, όπου έγινε ένα πολύ επιτυχημένο άνοιγμα το 2017, ιδιαίτερα στα συνταξιοδοτικά ομαδικά προγράμματα καθώς λόγω συνθηκών αποτελούν καλή λύση για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ξεπέρασε τα 31,5 εκατ. ευρώ, με αύξηση σχεδόν 20%, πολλαπλάσια της αγοράς. Η Eurolife κατάφερε να συνεργαστεί με πάνω από 60 επιχειρήσεις και οργανισμούς, φέρνοντας νέες εργασίες της τάξης των 5 εκατ. ευρώ μέσα σε 8 μήνες.

Με σειρά από τα αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Δελένδας, Γεν. Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης – Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος – Νίκος Γιαννακάκης, Chief Technology Officer

Τα ‘φώτα’ στην ψηφιακή μετεξέλιξη

Για τις νέες τεχνολογίες και το επενδυτικό  πλάνο της Eurolife μίλησε ο κος  Νίκος Γιαννακάκης, Chief Technology Officer, τονίζοντας ότι η  επιτυχία στον τομέα της τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένου και του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί συνάρτηση τριών παραγόντων: των ανθρώπων, των συστημάτων, των μεθοδολογιών.

Το γεγονός ότι η Eurolife ανήκε σε έναν μεγάλο όμιλο της δίνει την ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε πρακτικές και τεχνολογίες υψηλού επιπέδου. Στο πλαίσιο αυτό το 2017 κατάφερε μέσω της δημιουργίας digital funding, να προσελκύσει νέα ταλέντα που δίνουν μία άλλη προοπτική.

«Βλέπουμε με πολύ θετικό βλέμμα τη νέα εποχή, είμαστε σε φάση ανάπτυξης και κεφαλαιοποιούμε αυτές τις επενδύσεις», ο ίδιος συμπλήρωσε.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*