Ποιος διαδέχεται τον Χρήστο Αδαμαντιάδη στην Oman Insurance;

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

“Αλλαγή φρουράς” στην Oman Insurance, μετά την μετακίνηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της, Xρήστου Αδαμαντιάδη, που παραιτήθηκε για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στον όμιλο Exin του Matt Fairfield.  Ο διάδοχός του θα είναι ο Γάλλος Jean-Louis Laurent Josi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της AXA Asia.

Οπως δήλωσε ο κ. Abdul Aziz Abdulla al Ghurair, πρόεδρος του ΔΣ της Oman Insurance, “Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι διοικητικές ικανότητες του κ. Laurent Josi, η βαθιά γνώση των τοπικών αγορών και η ευρεία εμπειρία του τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές θα οδηγήσουν την Oman Insurance σε πορεία ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια”.

Ο ίδιος δεν παρέλειε να ευχαριστήσει και τον κ. Αδαμαντιάδη για την συνεισφορά του στην καλή πορεία της Oman Insurance, σημειώνοντας: “Το ΔΣ και εγώ προσωπικά αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τα επιτεύγματα του  Χρήστου (Αδαμαντιάδη) κατά την τριετή θητεία του. Τον ευχαριστούμε για την ενίσχυση των βασικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και για το ότι έθεσε ψηλά τον πήχη για τον ασφαλιστικό κλάδο στη χώρα συνολικά. Το στρατηγικό σχέδιο που εφάρμοσε έθεσε την εταιρεία σε τροχιά επιτυχίας τόσο όσον αφορά τους ιδιώτες, όσο και τους εταιρικούς μας πελάτες”.

Υπενθυμίζεται οτι η Oman Insurance Corporation με έδρα το Ντουμπάι ιδρύθηκε το 1975 και είναι μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ομάν και το Κατάρ ενώ διαθέτει και θυγατρική στην Τουρκία. Κατά το 2017 είχε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 1 δισ. δολ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*