Ο ΣΕΒ διεκδικεί το μερίδιό του στην Ανάπτυξη

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Βιομηχανίας (Industrial Affairs Committee-IACO) της  Business Europe. Η Business Europe εδρεύει στις Βρυξέλλες, μέλος της είναι και ο ΣΕΒ. Είναι ο φορέας που εκπροσωπεί τους κεντρικούς βιομηχανικούς και επιχειρηματικούς συνδέσμους των χωρών της Ευρώπης. Η χθεσινή συνεδρίαση στην Αθήνα ήταν η πρώτη που πραγματοποιείται εκτός Βρυξελλών. Η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε 6 μήνες. Χθες  αντικείμενό της ήταν η αύξηση του μεριδίου της βιομηχανίας στο ΑΕΠ με τις θετικές επιδράσεις στην απασχόληση, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

«Οικοδεσπότης» της εκδήλωσης ήταν ο  Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Επίσημος προσκεκλημένος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Η μεγάλη ομάδα Ελλήνων και Ευρωπαίων βιομηχανικών παραγόντων συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους, ώστε η βιομηχανία να κερδίσει και να διευρύνει τη συμμετοχή της τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό.

Αυτό ήταν και το μήνυμα του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού βιομηχανικού τομέα στη χώρα μας κατά το πρότυπο της Ευρώπης, η οποία προχωρά, ήδη, στην εποχή της βιομηχανικής αναγέννησης.

Όπως ανέφερε, η μεταποίηση είναι εθνική υπόθεση, τονίζοντας ως άμεση προτεραιότητα τη δέσμευση σε εθνικό στόχο για την αύξηση της συμμετοχής της στο 12% του ΑΕΠ έως το 2020 και στο 15% μεσοπρόθεσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*