Μινέττα: Θεματοφύλακας της ασφάλειας των αθλητών στις XTERRA

Θεματοφύλακας της ασφάλειας των αθλητών στις XTERRA διοργανώσεις και για το 2018 ήταν οι Ασφάλειες Μινέττα, που ασφαλίζει ότι αξίζει και είναι μια από τις παλαιότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ελλάδα (1973)και με μεγάλη ευαισθητοποίηση στον τομέα του αθλητισμού!

Άνδρες και γυναίκες από 7 έως 80+ ετών, με ή χωρίς στολή, αγωνίστηκαν στις Ελληνικές θάλασσες. Το ραγδαία αναπτυσσόμενο κίνημα της Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) είχε την τιμητική του στην λαμπερή γιορτή, που διοργανώθηκε στην diaplousTrainingExperienceConcept – FordT.C.

Με αθλοθέτη την XTERRAGreece, βραβεύτηκαν οι πρώτοι των πρώτων στα -ανά πενταετία- AGE GROUPS, βάση του αναγνωρισμένου τρόπου βαθμολόγησης που εφαρμόζει ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΛΕΑΝΔΡΟΣ».

Μέσα σε ένα κλίμα «θαλασσινό» -προδιαθέτει άλλωστε το μεγάλο grafity στην πρόσοψη του εκπαιδευτικού κέντρου -, γεμάτο θετική ενέργεια και στόχους για τους νέους αγώνες, πραγματοποιήθηκαν 168 βραβεύσεις σε μια γιορτή που έλαβε χώρα για πρώτη φορά.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες όπως η Βασική Κουβέλη και η Κέλλυ Αραούζου, διοργανωτές αγώνων από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι συλλόγων και προσωπικότητες με επίδραση στο χώρο του κολυμβητικού κινήματος και ασφαλώς η δύναμη του χώροι: όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές που ήταν και τα τιμόμενα πρόσωπα.

Η βραδιά, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου (ειδική συνεργάτιδα της TRIMORE και της XTERRAGreece), άνοιξε με πλάνα και από τους 58 αγώνες που διοργανώθηκαν το 2017 και εξελίχθηκε σε ένα πάρτι με τη μουσική επιμέλεια του DjPappas και την «δροσιά» των Φυσικών Μεταλλικών Αναψυκτικών ΒΙκος και της Μπύρας Νήσος.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η προβολή μέρους του φιλμ «H2O» που καταγράφει την προετοιμασία και το κατόρθωμα του υπερ-κολυμβητή Σπύρου Χρυσικόπουλου,ο οποίος πραγματοποίησε φέτος τον τετραπλό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, διανύοντας συνολικά 104 χλμ. Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έδωσε το παρών στην εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*