Άμστερνταμ θέλουν οι εργαζόμενοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Μία από τις συνέπειες του BREXIT είναι ότι πρέπει να μετακινηθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), που εδρεύει στο Λονδίνο. Ούτε μία ούτε δύο αλλά 19 χώρες τον διεκδικούν ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Όμως, ο ίδιος ο Οργανισμός ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι εργαζόμενοί του προτιμούν το Άμστερνταμ.

Την Τρίτη, ο ΕΜΑ με επίσημη ανακοίνωσή του προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα αν ο οργανισμός μετακομίσει σε μία περιοχή που δεν μπορεί να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού. Στο μεταξύ, μελέτη έδειξε ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κρατήσει το 81% του προσωπικού – όμως μερικές πόλεις που διεκδικούν την έδρα του θα είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει μόνο το 31% των εργαζόμενων!

Αν και ο ΕΜΑ δεν δημοσιοποίησε ποιοι προορισμοί είναι οι πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους εργαζόμενους, το Politico.eu έκανε γνωστό ότι πρώτη πόλη στις προτιμήσεις είναι το Άμστερνταμ και ακολουθούν η Βαρκελώνη με τη Βιέννη. Το θέμα θα τεθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. του Οκτωβρίου, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Η Ελλάδα είναι επίσης ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες και στο φάκελο που έχουμε καταθέσει προτείνουμε ως έδρα του ΕΜΑ το κτήριο της πρώην καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» επί της λεωφόρου Θηβών. Όπως είναι φυσικό, ο φάκελος προβάλει τα ατού της πόλης (κλίμα, σύγχρονο αεροδρόμιο, εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, υψηλού επιπέδου ξενόγλωσσα σχολεία κλπ). Όμως, μείζον πρόβλημα παραμένει η υψηλή ανεργία, η οικονομική κρίση και η κακή εικόνα που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό.

πηγή: virus.com.gr