NP Ασφαλιστική : Πορεία δυναμικής ανόδου στο οκτάμηνο 2017

Με ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκαν τα βασικά μεγέθη της NP Ασφαλιστικής κατά το οκτάμηνο (Ιανουάριος- Αύγουστος 2017).  Η πορεία ανόδου που είχε παρουσιαστεί στο α’ εξάμηνο συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα η οικονομική εικόνα της Εταιρίας να εμφανίζεται ακόμη πιο ενισχυμένη.

Η παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στις 31/08/2017 διαμορφώθηκε στα 20,2 εκατ. Ευρώ, αυξημένη κατά 9,45% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς.

Το πλήθος  ασφαλισμένων οχημάτων στο οκτάμηνο αυξήθηκε κατά 22,45% σε σχέση  με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 153.210 οχήματα. Η παραγωγή των Λοιπών Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων αυξήθηκε άνω του 13%, στα 2,2 εκατ. Ευρώ, ενώ οι Τεχνικές Προβλέψεις (αποθέματα) διαμορφώθηκαν στο Α’ εξάμηνο 2017 στα 36 εκατ. Ευρώ.

Τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 45,3 εκατ. Ευρώ, ενώ τέλος, μέσα από την καλή  διαχείριση των ζημιών και την άμεση πληρωμή τους, ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε με στοιχεία οκταμήνου στο 51,3% που είναι από τους χαμηλότερους δείκτες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και ο οποίος συντελεί τόσο στην καλύτερη αποθεματοποίηση όσο και στην διαμόρφωση προοπτικών υψηλής κερδοφορίας μέχρι το τέλος της χρήσης.

Θετικές εκτιμήσεις για το τέλος της χρήσης

H βελτίωση των παραγωγικών μεγεθών, σε συνδυασμό με τη μείωση των ζημιών και το προσεκτικό underwriting, εκτιμάται ότι θα βελτιώσει περεταίρω το τεχνικό αποτελέσματα της Εταιρείας στο τέλος του έτους σε επίπεδα υψηλότερα του 2016. Επιπλέον,  εκτιμάται ότι σε άνοδο βρίσκεται και ο Δείκτης Φερεγγυότητας – SCR σε σχέση με το ήδη υψηλό ποσοστό 167,8% με το οποίο έκλεισε το 2016 η Εταιρεία.  Με τα στοιχεία Α’ Εξαμήνου, ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας SCR διαμορφώθηκε στο 190,6% και ο στόχος που η Εταιρία έχει θέσει είναι να ξεπεράσει το 200% στο τέλος της χρήσης.

Το γεγονός ότι οι ζημιές παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου και ότι η κατάσταση σε ότι αφορά το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί μετά και την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές,  σε συνδυασμό  με  την ανοδική πορεία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα,  διαμορφώνει προσδοκίες ότι ο ανοδικός ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχιστεί και μέχρι το τέλος του έτους.

Μεταφορά σε νέο ιδιόκτητο κτήριο

Το φθινόπωρο του 2017 σφραγίζει μία νέα εποχή για την NP Insurance, με την μεταφορά της Έδρας της στο νέο ιδιόκτητο κτήριο 4.000 τ.μ. στο «δαχτυλίδι» στο Μαρούσι, από τον Πειραιά που βρίσκεται σήμερα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν  μέσα στο επόμενο δίμηνο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά μοντέρνο, καλαίσθητο και λειτουργικό κτήριο, που θα ανοίξει μία «νέα σελίδα» στην αναπτυξιακή  πορεία της NP Insurance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*