ΠΟΕΔΗΝ εναντίον Διοικητή “Αγίου Σάββα”

Στο στόχαστρο βάζει το Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την αναμονή των ασθενών για να ξεκινήσουν ακτινοθεραπεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Δενδραμής, η καθυστέρηση στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μειωθεί στο μισό μέσα σε ένα χρόνο. Ειδικότερα, ο Διοικητής αναφέρει ότι σήμερα ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνά σήμερα τους 3-4 μήνες, σε αντίθεση με πέρυσι το καλοκαίρι που ήταν 7.

Για την ΠΟΕΔΗΝ, όμως, η εν λόγω ανακοίνωση ανατρέπει προηγούμενα λεγόμενα του ιδίου. Όπως ισχυρίζεται πιο συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Αγίου Σάββα διαβεβαίωνε ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ότι η λίστα αναμονής είναι 3-4 μήνες.

“Το καλοκαίρι του 2016 η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας τις μεγάλες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία στα αντικαρκινικά Νοσοκομεία της Χώρας. Τότε λοιπόν η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωνε ότι η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπεία στον Άγιο Σάββα ήταν 6 μήνες. Ο ίδιος Διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε τότε ανακοίνωση διαψεύδοντας την ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι η λίστα αναμονής είναι 3-4μήνες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Αυτό που λέγαμε εμείς πέρυσι και το διέψευσε με ανακοίνωση, το επιβεβαιώνει τώρα με νέα ανακοίνωση! Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι;” αναρωτιέται η Ομοσπονδία αφήνοντας σαφείς αιχμές για ψευδείς δηλώσεις του κ. Δενδραμή.

Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας ασθενής που σήμερα θα χρειαστεί να ξεκινήσει ακτινοθεραπεία στον Άγιο Σάββα παίρνει σειρά ύστερα από 4 μήνες.