γιατρός με στηθοσκόπιο

ΙΣΑ: Το Σχέδιο Νόμου επιχειρεί τη φίμωση των Ιατρικών Συλλόγων

08α2Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για το σχέδιο νόμου περί ιατρικών συλλόγων που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (διαβάστε εδώ) διατυπώνει με ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο “κακότεχνη συρραφή των ισχυουσών διατάξεων, χωρίς καμία ουσιώδη νομοτεχνική επεξεργασία, που έχει στόχο την αποδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων, με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ιατρών και τον συγκεντρωτισμό των αρμοδιοτήτων, προκειμένου να ασκείται έλεγχος από την  εκάστοτε πολιτική ηγεσία”.

Καταγγέλλει δε ότι επιχειρείται με πραξικοπηματικό τρόπο παρέμβαση στη λειτουργία των Συλλόγων και  γίνεται προσπάθεια φίμωσης και αποδυνάμωσής τους, ενώ αγνοήθηκε προκλητικά το αίτημα του ΙΣΑ για  αναλογική εκπροσώπηση των Ιατρικών Συλλόγων στον ΠΙΣ.

“Είναι δε άξιον απορίας πώς μια κυβέρνηση που ζητά επιμόνως τη διεξαγωγή εκλογών με απλή αναλογική εφαρμόζει το σύστημα κατά το δοκούν ανάλογα με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Δυστυχώς ο ιατρικός κόσμος χάνει ακόμη μία ευκαιρία να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου ιατρικού κόσμου”, σημειώνεται.

Ο ΙΣΑ καλεί και πάλι τον ΠΙΣ να δημοσιοποιήσει τη σύνθεση της Επιτροπής που εκπόνησε το σχέδιο νόμου, αλλά και τη σύνθεση και τα πρακτικά των δύο Γενικών Συνελεύσεων που έγιναν το 2014, στις οποίες η πρόταση εγκρίθηκε.

Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι “η αποδυνάμωση και η φίμωση των Ιατρικών Συλλόγων αφήνει απροστάτευτο το ιατρικό σώμα απέναντι στην  αυθαιρεσία της  εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα την πλέον δύσκολη περίοδο για την επαγγελματική του επιβίωση”, ενώ καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να δώσουν μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*