back to top
32.2 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

ΙΣΑ: Το Σχέδιο Νόμου επιχειρεί τη φίμωση των Ιατρικών Συλλόγων

08α2Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για το σχέδιο νόμου περί ιατρικών συλλόγων που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (διαβάστε εδώ) διατυπώνει με ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο “κακότεχνη συρραφή των ισχυουσών διατάξεων, χωρίς καμία ουσιώδη νομοτεχνική επεξεργασία, που έχει στόχο την αποδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων, με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ιατρών και τον συγκεντρωτισμό των αρμοδιοτήτων, προκειμένου να ασκείται έλεγχος από την  εκάστοτε πολιτική ηγεσία”.

- Advertisement -

Καταγγέλλει δε ότι επιχειρείται με πραξικοπηματικό τρόπο παρέμβαση στη λειτουργία των Συλλόγων και  γίνεται προσπάθεια φίμωσης και αποδυνάμωσής τους, ενώ αγνοήθηκε προκλητικά το αίτημα του ΙΣΑ για  αναλογική εκπροσώπηση των Ιατρικών Συλλόγων στον ΠΙΣ.

“Είναι δε άξιον απορίας πώς μια κυβέρνηση που ζητά επιμόνως τη διεξαγωγή εκλογών με απλή αναλογική εφαρμόζει το σύστημα κατά το δοκούν ανάλογα με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Δυστυχώς ο ιατρικός κόσμος χάνει ακόμη μία ευκαιρία να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου ιατρικού κόσμου”, σημειώνεται.

- Advertisement -

Ο ΙΣΑ καλεί και πάλι τον ΠΙΣ να δημοσιοποιήσει τη σύνθεση της Επιτροπής που εκπόνησε το σχέδιο νόμου, αλλά και τη σύνθεση και τα πρακτικά των δύο Γενικών Συνελεύσεων που έγιναν το 2014, στις οποίες η πρόταση εγκρίθηκε.

Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι “η αποδυνάμωση και η φίμωση των Ιατρικών Συλλόγων αφήνει απροστάτευτο το ιατρικό σώμα απέναντι στην  αυθαιρεσία της  εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα την πλέον δύσκολη περίοδο για την επαγγελματική του επιβίωση”, ενώ καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να δώσουν μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Χανίων – Eλλείψεις, εξουθενωμένο προσωπικό και ανάγκη άμεσων λύσεων

Υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς περιγράφουν μια εικόνα οριακής λειτουργίας

Παράδοση-παραλαβή στον ΕΟΠΥΥ: Ο Αθανάσιος Ζαμάνης νέος Διοικητής

Η απερχόμενη διοικήτρια Θ. Καρποδίνη παρουσίασε συνοπτικό απολογισμό της θητείας της, ενώ ο κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του

ΓΣΕΕ: Η κάλυψη του μισθολογικού χάσματος απαιτεί ενίσχυση των ΣΣΕ και της εποπτείας

Η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα παραμένει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες αποτυπώνονται στις συντάξεις

Θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα: Τα νέα ευρήματα της διαΝΕΟσις

Οι ερευνητές ανέλυσαν αναρτήσεις από το 2021 έως το 2024 και εντόπισαν σχεδόν στις μισές ισχυρισμούς για τους κινδύνους του εμβολιασμού

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Χανίων – Eλλείψεις, εξουθενωμένο προσωπικό και ανάγκη άμεσων λύσεων

Υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς περιγράφουν μια εικόνα οριακής λειτουργίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26