Ο ΠΙΣ για τη νομοθεσία περί Ιατρικών Συλλόγων

Την ικανοποίησή του για την κυβερνητική πρόταση περί εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων, που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση (εδώ), εκφράζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

«Ο εκσυγχρονισμός της ιατρικής νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, ήταν από τις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, προκειμένου να εναρμονιστεί η Νομοθεσία σύμφωνα και με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το προσχέδιο διαμορφώθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι λειτουργούσαν με Β.Δ. του 1957 και Α.Ν. του 1939. Το «πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό της ιατρικής νομοθεσίας είχε ανάψει, άλλωστε, η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ τον Μάιο του 2014, με ομόφωνη απόφασή της, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιμέρους παρατηρήσεις.

«Το Νομοσχέδιο εισάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ., αίρει τις  δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Π.Ι.Σ. στο επίκεντρο των προβλημάτων των ιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και την δράση τους» τονίζει ο ΠΙΣ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων είναι προς όφελος του ιατρικού κόσμου και γενικότερα της Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται πως η διαβούλευση για τη νέα ιατρική νομοθεσία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου, καθώς σκοπός της Αριστοτέλους είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*