Generali: Επιστρέφει στην αγορά ILS με έκδοση ομολόγου 200 εκατ.

της Ελενας Ερμείδου

Η Ιταλική ασφαλιστικής Assicurazioni Generali ανακοίνωσε την επιστροφή της στην αγορά των  insurance -linked securities (ILS) με την έκδοση ομολόγου καταστροφών έναντι πλημμύρων και ανεμοθυελλών στην Ευρώπη και σεισμών στην Ιταλία ύψους 200 εκατ. ευρώ, μετά από συμφωνία που υπέγραψε αντασφαλιστική με την Lion II Re DAC, και μία Ιρλανδική.

Ο Ιταλικός Ομιλος δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά, εφ’ εξής τις εξελίξεις στις αγορές και ότι προτίθεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην αγορά των ILS, στην στρατηγική διαχείρισης κεφαλαίων και μεταφοράς κινδύνων.

Η συναλλαγή με την Lion II Re μεταφέρει μέρος των ανωτέρω κινδύνων επενδυτές των ομολόγων.

Η Lion II Re DAC εξέδωσε μία ενιαία δόση γραμματίων ύψους 200 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας αντασφάλισης. Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή υπό το Κανόνια 144Α ομολόγων καταστροφών με σκοπό την κάλυψη πολλών Ευρωπαϊκών κινδύνων και η πρώτη έναντι καλύψεων πλημμύρων στην Ευρώπη

Σε δήλωση του ο CFO της  Generali, Luigi Lubelli, τόνισε ότι είναι 3η συναλλαγή ILS μέσα σε τρία χρόνια…..πρόκειται για εργαλείο εναλλακτικής τεχνικής μεταφοράς κινδύνων και καινοτόμου προσέγγισης.

Η κάλυψη  της Generali βάσει της Lion II είναι πλήρως εξασφαλισμένη με υψηλής διαβάθμισης περιουσιακά στοιχεία για όλη της διάρκεια της περιόδου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*