Μόλις 1 ασθενοφόρο για 131 χιλ. κατοίκους!

Δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει, αλλά είναι γεγονός: για τις έκτακτες ανάγκες προνοσοκομειακής φροντίδας του νομού Τρικάλων υπάρχει μόλις 1 ασθενοφόρο διαθέσιμο, το οποίο οδηγούν εναλλάξ οι 4 διασώστες που είναι στη βάρδια.

Βεβαίως το τοπικό ΕΚΑΒ διαθέτει πολύ περισσότερα, και συγκεκριμένα 9 στο σύνολο, από τα οποία τα 3 ακινητοποιήθηκαν πρόσφατα καθώς χρειάζονται επισκευή, ενώ αλλά 5 είναι παροπλισμένα από καιρό λόγω παλαιότητας.

Φυσικά ορισμένα από τα ακινητοποιημένα οχήματα θα επισκευαστούν, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναμείνουν στο δρόμο, με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομός με βάση την τελευταία απογραφή του 2011 αριθμεί 131.000 κατοίκους!

Αποτελεί βεβαίως ελπιδοφόρο γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται μεταξύ των επιλεγεισών προς ενίσχυση του στόλου της, μέσω ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αναμένονται 13 νέα ασθενοφόρα, για την καλύτερη αντιμετώπιση και διακομιδή των έκτακτων περιστατικών. Έτσι, ο νομός Τρικάλων μπορεί να ευελπιστεί σε 2-3 νέα ασθενοφόρα, τα οποία όμως το πιθανότερο είναι όχι να προστεθούν αλλά να αντικαταστήσουν όσα υπολειτουργούν.

Πηγή: virus.com.gr / trikalanews.gr