Επισημοποιήθηκε η συμφωνία για το Metropolitan

από το virus.com.gr

Στον έλεγχο του διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners πέρασε και επίσημα η εταιρία «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.», που διαχειρίζεται το Metropolitan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Περσεύς» υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της και της Hellenic Healthcare S.a.r.l, ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners.

Η συμφωνία επιτρέπει την είσοδο της CVC στην μετοχική σύνθεση της «Περσεύς» με πλειοψηφικό ποσοστό, ενώ «οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κ.κ. Β. Θεοχαράκης και Δ. Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας, και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Εταιρείας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, αντίστοιχα».

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, που ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Η CVC έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, τελευταία χρόνια στην Ευρώπη  (μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία).

«Η επένδυση αυτή θα προσδώσει στην «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της Διοικητικής μας ομάδας φιλοδοξούμε να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα».

Ως σύμβουλοί στη διαδικασία που οδήγησε στην επίτευξη της συμφωνίας λειτούργησαν η Deloitte, τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της«Περσεύς».

H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*