Βίντεο: Ασφαλιστική αγορά -Πολυπαραγοντικός γρίφος για δυνατούς λύτες

Μία αρκετά αισιόδοξη -ως προς τις συνθήκες- αλλά και επίμονη προς τους στόχους της εικονα της ελληνικής αγοράς έδωσαν οι τρεις CEO, επρόσωποι μίας ξένης, και δύο ελληνικών (διαφορετικών) ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο 9ο Insurance Conference.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στο εξαιρετικά δύσκολο επιχειρηματικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται από την οικονομική κρίση στην ελληνική οικονομία, η οποία επηρεάζει και τις δραστηριότητες των ασφαλιστικών εταρειών, αφού μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα για ασφάλιση. Ταυτόχρονα υποστήριξαν ότι ο -συχνά αθέμιτος ανταγωνισμός από τις ΕΠΥ, σε συνδυασμό με τις φορολογικές ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, θα οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Τέλος, δήλωσαν ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η μεγάλη υποχώρηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου, αλλά και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη συνταξιοδοτικών προϊόντων μέσω επαγγελματικών ταμείων συμπληρωματικών στην δημόσια ασφάλιση και στην τόνωση των προϊόντων υγείας.

ΣΤο πάνελ συμμετείχαν οι κύριοι: Νικόλαος Μακρόπουλος, Ευρώπη ΑΕΓΑ, Χρήστος Γεωργακόπουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη και Ερρίκος Μοάτσος, ΑΧΑ Ασφαλιστική

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*