H Praktiker Hellas και το ομαδικό ασφαλιστήριο εργαζομένων

της Ελενας Ερμείδου

Το 1993 η Praktiker Hellas ήταν η πρώτη εταιρεία στο retail που έκανε ομαδικό ασφαλιστήριο νοσηλείας στους εργαζόμενους, «από τότε το έχουμε και το διατηρούμε μέχρι σήμερα», επεσήμανε μεταξύ των άλλων χτες σε γεύμα προς τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Praktiker Hellas, δηλώνοντας στο IW ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις παροχές όλων των ασφαλιστικών υπηρεσιών και εταιρειών, μεταξύ αυτών και για την Eurolife.

Η Praktiker Hellas συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B, μια δυνατή ομάδα 1.400 εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της.

Για το σύνολο των 25 χρόνων η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους  4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ. και φόρο εισοδήματος που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από 500 εκατομμύρια, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Το θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας καταγράφεται επίσης και στα στοιχεία του 2016:ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε φτάνοντας τα 167,01 εκατ., καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014, η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 7% των θέσεων εργασίας με το μέσο όρο διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται σε 89,5%.

Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas 1 νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*