Θ. Κοκκάλας: «Μισούμε την πολυτέλεια, αγαπάμε τις επενδύσεις»

της Ελενας Ερμείδου

Με στόχο την οικονομική ευρωστία, την κερδοφόρα διαχρονική ανάπτυξη και την παραμονή της ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς, η Ergo, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Κοκκάλας CEO Ergo – ΑΤΕ Ασφαλιστική προς τους δημοσιογράφους επικεντρώνεται στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών αλλά με ανταγωνιστική τιμή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του underwriting, και στην  δημιουργία ισορροπημένης αξίας σε όλους τους εμπλεκόμενους: πελάτες – συνεργάτες – μετόχους – υπαλλήλους ”

Ο CEO της Ergo στην πρώτη του συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την Πειραιώς για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής έκανε μία σύντομη αναφορά στην πορεία  των 27 ετών της Ergo στην Ελλάδα εστιάζοντας στα 20 χρόνια από την εξαγορά της Βικτόρια και την εξαγορά της Μαγδεμβούργερ, ενώ τόνισε ότι από το θέση 24 που είχες στο κλάδο γενικών ασφαλειών έφτασε να κατέχει την 3η θέση .

Ο CEO της Ergo υπογράμμισε ότι με την επένδυση αυτή η Ergo αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος όμιλος γενικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα με  βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών το 2015, ενώ  με την  ολοκλήρωση της εξαγοράς λήγει η περίοδος αβεβαιότητας για το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστική και εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, των συνεργατών και των εργαζομένων.

Διευκρινίζοντας του λόγους για τους οποίους η Ergo προχώρησε στην εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστική εξήγησε ότι ο όμιλος πιστεύει στις  προοπτικές της ελληνικής αγοράς, χωρίς βεβαίως, να παραγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλή διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιαίτερα στον κλάδο ζημιών, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά περιθώρια και ευκαιρίες ανάπτυξης.  Περαιτέρω εμμένοντας το κομμάτι των επενδύσεων ο Θ. Κοκκάλας είπε πώς ο όμιλος σχεδιάζει να ρίξει επενδυτικά κονδύλια ύψους 1 δις ευρώ στην αγορά εκ των οποίων τα μισά θα δοθούν στο τομέα του digital.

Στο σημείο αυτό ωστόσο τόνισε ότι το πιο δύσκολο είναι η διαχείριση του προσωπικού επισημαίνοντας ότι η ποιότητα και η κουλτούρα των ανθρώπων είναι ο πιο δύσκολος στόχος και ο πιο αποδοτικός.

Τέλος διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της εναρμόνισης και ένταξης της της ΑΤΕ Ασφαλιστική στον Όμιλο ERGO η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2017. Σύμφωνα με τον Θ. Κοκκάλα η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα διατηρήσει για έναν χρόνο ακόμη το όνομα της και μετά θα μετονομαστεί σε ERGO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*