Προσεχώς, νέες προσλήψεις στην Υγεία

Πάνω από 5.000 υποψήφιοι για 850 θέσεις. Αυτή η αναλογία για την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αφορά στην κάλυψη θέσεων όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων για τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Καλύπτονται κενά και στην άγονη γραμμή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες, θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις και θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ (που είναι φορέας υλοποίησης προγράμματος του Υπουργείου Υγείας χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό ταμείο IMF) για τις 850 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων έληξε χθες.

Οι 850 αυτές θέσεις κρίνονται απαραίτητες για την «υποστήριξη της υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας και την ενίσχυση όμορων δημόσιων δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αριστοτέλους προσθέτοντας πως οι αιτήσεις εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 5.000.

Παράλληλα, δίνεται δίμηνη παράταση των 8μηνων συμβάσεων έργου του προσωπικού που είχε προσληφθεί με μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) για την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Το Υπουργείο, όμως, εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση που αφορά σε προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, άμεσα ξεκινούν, όπως αναφέρει, οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών, μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας.

Οι 55 εξ αυτών θα καλύψουν ιατρεία άγονων περιοχών, που παρέμεναν κενά επί σειρά ετών, όπως η Κάρπαθος, η Τήλος και τα Ψαρά.

Κατά την Αριστοτέλους, η ανταπόκριση των γιατρών οφείλεται στο ειδικό οικονομικό κίνητρο στελέχωσης που έδωσε το υπουργείο Υγείας και που ανέρχεται σε 400€, το οποίο μάλιστα χορηγείται με αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σχετικός Νόμος (4368/2016, γνωστός και ως «παράλληλο πρόγραμμα»).