ΓΝ Σαντορίνης: Το χειρουργείο σας προωθείται…

Μετράει ήδη τρεις εβδομάδες λειτουργίας, αλλά σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξακολουθεί να λειτουργεί ως κέντρο διακομιδών. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, στο οποίο οι διακομιδές εγκύων σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου να γεννήσουν με ασφάλεια, συνεχίζονται.

fireservice_helicopterΜε βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, τα ξημερώματα της Κυριακής 7/8/2016 έγκυος χωρίς παραπεμπτικό διεκομίσθη με αεροδιακομιδή από γυναικολόγο στο Νοσοκομείο «Αττικόν» για να γεννήσει με καισαρική τομή. Επίσης, τη Δευτέρα 8/8/2016 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ (αεροδιακομιδή) γυναίκα με ρήξη ωχρού σωματίου στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο ΓΝ Σαντορίνης έχει πραγματοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα μόνο ένας τοκετός από τη γυναικολόγο Διευθύντρια του ΕΣΥ με τα μηχανήματα του Κέντρου Υγείας που έκλεισε. Η γιατρός, μάλιστα, προηγουμένως υπηρετούσε στο ΚΥ του νησιού, στο οποίο όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ γίνονταν πολλοί περισσότεροι τοκετοί απ’ ό,τι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

«Ο κ. Τσίπρας επάξια κέρδισε τον τίτλο του Μαυρογιαλούρου» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός. «Το μόνο χειρουργείο που έγινε είναι οι αιμορροΐδες με τον κ. Πολάκη» συμπληρώνει, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καμουφλάρει την κατάσταση στο ΕΣΥ εγκαινιάζοντας νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας.

«Κάθε ημέρα εκτίθεται περισσότερο. Δεν είναι πια μόνο οι εργαζόμενοι που αναδεικνύουν τη διάλυση του Συστήματος. Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι δεκάδες πολίτες καταφεύγουν καθημερινά στην ΠΟΕΔΗΝ, που άνοιξε το φάκελο των προβλημάτων του ΕΣΥ, όπως επίσης και στα ΜΜΕ, προκειμένου να καταγγείλουν την προσωπική ή οικογενειακή τους περιπέτεια με το ΕΣΥ» τονίζει ο κ. Γιαννακός.

«Στάχτη στα μάτια» για το ΕΚΑΒ στα Γιάννενα

Ένα ακόμη τυπικό παράδειγμα του εμπαιγμού που υφίστανται οι πολίτες από την κυβέρνηση, κατά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αφορά τα νέα ασθενοφόρα που παρέλαβε πρόσφατα (εδώ) η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

greek_ambulance_ekabΌπως καταγγέλλει, μετά τη φιέστα των εγκαινίων, κατά τη διάρκεια της οποίας τα 11 νέα οχήματα έκαναν βόλτες στους δρόμους των Ιωαννίνων συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ, την επομένη βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα για τις διακομιδές και μάλιστα χωρίς πληρώματα.

«Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Εφαρμόζουν κατά γράμμα τα Μνημόνια, συρρικνώνουν δραματικά τις δημόσιες δαπάνες υγείας και, αντί να ζητάνε ταπεινά συγνώμη, θέλουν να τους ευχαριστήσουμε για το τίποτα που μας προσφέρουν!»τονίζει ο κ. Γιαννακός.

«Τα tweets των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ. Σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ. Θα τρίζουν τα κόκαλα των αείμνηστων δημιουργών του ΕΣΥ, των οποίων την πολιτική παρακαταθήκη επικαλούνται συχνά πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη» καταλήγει.