ΑΧΑ και Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εκπαίδευσαν περισσότερους από 4.600 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η  ΑΧΑ υλοποίησε για 5η συνεχή χρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα οδικής ασφάλειας, που απευθύνονταν σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών.

Αναλυτικότερα, από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016 περισσότεροι από 4.600 μαθητές σε όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε: 

  • συζήτηση με εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ.
  • προβολή παρουσίασης και ειδικού οπτικοακουστικού υλικού
  • συμμετοχή των μαθητών μετά την εκπαίδευση στο online ερωτηματολόγιο kantososta.gr.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η εκπαίδευση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων αποτελεί για την ΑΧΑ έναν διαχρονικό πυλώνα ανάπτυξης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Στόχος της ΑΧΑ είναι να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος για τη χώρα, τόσο από κοινωνικής όσο και από οικονομικής άποψης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας, το 2015 789 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο, ενώ 1.068 τραυματίστηκαν σοβαρά. Παράλληλα, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) ανακοινώνει πως η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που δαπανούν 1,45% του ετήσιου ΑΕΠ τους εξαιτίας των τροχαίων.

Η ΑΧΑ, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» από το 2012, επενδύει στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, συμμετέχοντας στην προσπάθεια πρόληψης των τροχαίων συμβάντων και των αποτελεσμάτων τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*