Η Ιnteramerican χορηγός συναυλίας στα 91α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οικουμενικός εκφραστής του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τη μουσική, συμπληρώνει 91 χρόνια ζωή, έχοντας δημιουργήσει μια ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη για την Ελλάδα.

Η Interamerican, τιμώντας τη ζωή, το έργο και την πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά του εμβληματικού Μίκη, υποστηρίζει χορηγικά και φέτος τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για την οργάνωση της συναυλίας των γενεθλίων του στο Βραχάτι Κορινθίας, την Κυριακή 17 Ιουλίου. Η εταιρεία είναι κοντά στην Ορχήστρα από το 2007, συνδράμοντας την προσπάθεια διάδοσης του μουσικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη στις νεότερες γενιές, με νέους ερμηνευτές των τραγουδιών του.

Στο Βραχάτι, τόπο με τον οποίο ο Μίκης έχει συνδεθεί ιδιαίτερα εδώ και 52 χρόνια, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του η Πέγκυ Ζήνα, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Παναγιώτης Καραδημήτρης. Η συναυλία, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στην παραλία, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με την οργανωτική επιμέλεια του Δήμου Βέλου-Βόχας.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει υπερβεί προ πολλού το πεπερασμένο της τιμής ενός εορτασμού, έχει αθανατιστεί εν ζωή. Εμείς, αναζητούμε απλά κάθε ευκαιρία να πιαστούμε από το μέγεθός του και να πάρουμε κουράγιο σε καιρούς δύσκολους. Η τροφοδοσία των πιο θετικών και ανανεωτικών συναισθημάτων και διαθέσεων από τα τραγούδια του και την ποίηση που φέρουν, μας σηκώνει όρθιους και ενθαρρύνει κάθε αντίσταση στην παρακμή» αναφέρει σχετικά ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και κοινωνικής υπευθυνότητας της Interamerican.

Θα είμαστε όλοι στο Βραχάτι, στις 17 Ιουλίου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*