Διπλή χρυσή διάκριση για τη SAS & την Analytical View στα BITE Awards 2016

Η SAS Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας, ηγέτιδα εταιρεία στα Analytics και Business Intelligence, και η εκ των κορυφαίων συνεργατών της Αnalytical View διακρίθηκαν -συνολικά- σε δύο έργα με αντίστοιχα χρυσά βραβεία στα Business IT Excellence Awards 2016, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο Divani Apollon Palace & Thalasso και διοργανώθηκε από την Boussias Communications.

Παράλληλα, η SAS διακρίθηκε και για την ουσιαστική της συμβολή, παρέχοντας τη βασική λύση ΒΙ, και σε ένα τρίτο χρυσό βραβείο που απονεμήθηκε στην iKnowHow, στην κατηγορία «Έργα Πληροφορικής Μεγάλης Εμβέλειας» για το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι σημαντικές αυτές διακρίσεις επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προηγμένη τεχνολογία και ποιότητα των λύσεων της SAS, καθώς και την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία, αλλά και η Analytical View, στην υλοποίηση έργων αυξημένης πολυπλοκότητας. Τα συγκεκριμένα χρυσά βραβεία αποτελούν απόρροια της εταιρικής κουλτούρας, των πρακτικών και των στρατηγικών σχέσεων που αναπτύσσει η SAS με τους πελάτες και συνεργάτες της.

Η χρυσή διάκριση της SAS στην κατηγορία «Επιχειρηματική Ευφυΐα & Αναλυτική» αναγνωρίζει και επιβραβεύει την πετυχημένη υλοποίηση της λύσης Big Data Network Analytics στην Cosmote. Η Cosmote, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής δικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, επέλεξε να επεκτείνει τη σχέση της με τη SAS για την ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών της, τη συγκριτική αξιολόγηση με βάση στοιχεία του ανταγωνισμού, τη παρακολούθηση της εμπειρίας του πελάτη, τόσο στο δίκτυο της σταθερής όσο και της κινητής τηλεφωνίας. Η SAS, με την διασύνδεση με τεχνολογίες Hadoop που προσφέρει, διευκολύνει την ανάλυση και την οπτικοποίηση πολλαπλών terabytes (TB) δεδομένων του δικτύου και των πελατών γρήγορα και αποτελεσματικά, βοηθώντας την Cosmote να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη και να παραμείνει ηγέτιδα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η εταιρεία κέρδισε και δεύτερη χρυσή διάκριση στην ίδια κατηγορία, το οποίο αφορά στην υλοποίηση λύσης Text Analytics στην Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα αναλύει τα αδόμητα δεδομένα ελεύθερου κειμένου (text data), προκειμένου να εξάγει βελτιωτικές ενέργειες για διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και κατ’ επέκταση της εμπειρίας του. Ο οργανισμός επέλεξε να εστιάσει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων ελεύθερου κειμένου προκειμένου να τα αξιοποιήσει και να τα μετατρέψει σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, λανσάροντας το έργο Customer Feedback Management. Η υλοποίηση της λύσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Analytical View. Η καινοτομία του έργου έγκειται στο γεγονός ότι η Τράπεζα είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τεχνολογία text analytics για εσωτερικούς σκοπούς, και συγκεκριμένα για να αυτοματοποιήσει τη διαχείριση feedback, να βελτιώσει την εξυπηρέτηση και επακόλουθα την εμπειρία του πελάτη. Επίσης, κάνει χρήση της μοναδικής text analytics λύσης που υποστηρίζει την ελληνική μεταγραφή σε Λατινικά (Greeklish).

Η βραδιά επιφύλασσε μία τρίτη χρυσή διάκριση για τη SAS.  Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «Big Projects» το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία iKnowHow για την πετυχημένη υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα Business Intelligence της χώρας με λύση της SAS σε δημόσιο οργανισμό. Το εν λόγω έργο αφορά στην αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και παραγωγής διοικητικής πληροφόρησης με παράλληλη πρόσβαση σε πληροφορίες και ηλεκτρονική επικοινωνία με τις υπηρεσίες τόσο των πολιτών όσο και τρίτων φορέων. Παράλληλα υποστηρίζει την ηλεκτρονική διαβίβαση πληροφοριών και εγγράφων με στόχο την αύξηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Σχολιάζοντας τη νέα σημαντική αυτή βράβευση, ο Νίκος Πέππας, Country Manager Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας δήλωσε: «Όλοι στην οικογένεια της SAS αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και περηφάνια για αυτές τις διακρίσεις, που επιβραβεύουν τις προσπάθειες και δεξιότητες των ανθρώπων μας, τις στρατηγικές συνεργασίες που αναπτύσσουμε και διαρκώς εξελίσσουμε με τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας, όπως η Analytical View, καθώς και την προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνουν οι λύσεις μας. Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές για αυτήν την τιμητική διάκριση».

Από την πλευρά της Analytical View, ο γενικός διευθυντής Νίκος Τσεκούρας επισήμανε: «Αυτά τα βραβεία είναι απόρροια τριών βασικών παραγόντων, ποιοτικής δουλειάς, άψογης συνεργασίας, όπως επίσης και της άρτιας τεχνογνωσίας που έχουμε σε λύσεις και τεχνολογίες SAS. Η Analytical View καθημερινά δίνει τον καλύτερό της εαυτό τόσο στους συνεργάτες όσο και στους πελάτες της , έχοντας την ικανότητα να υλοποιεί επιτυχώς πολύπλοκα έργα , γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την πολύ σημαντική αυτή διάκριση!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*