Από την Inovio οι δοκιμές εμβολίου κατά του Ζίκα σε ανθρώπους

Ένα πειραματικό εμβόλιο για τον ιό Ζίκα πρόκειται να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφότου πάρει το πράσινο φως από αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η Inovio Pharmaceuticals έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να ξεκινήσει τις δοκιμές ασφάλειας σε πρώιμα στάδια για το εμβόλιο κατά του ιού. Αυτό φέρνει την εταιρεία μπροστά από τους ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να αρχίσουν τις δοκιμές του δικού τους εμβολίου το φθινόπωρο.

Το βασισμένο σε DNA εμβόλιο της Inovio έχει ως στόχο να προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση του Ζίκα με την εισαγωγή γενετικού υλικού που μιμείται τον ιό. Η Inovio αναφέρει ότι τα ζώα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα και κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που επιτίθενται στον Ζίκα.

Η Inovio και ο συνεργάτης της GeneOne Life Science σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια μελέτη σε 40 άτομα για να καθορίσουν την ασφαλέστερη δόση του εμβολίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στέλεχος της εταιρείας είπε ότι αναμένει τα αποτελέσματα από τη μελέτη του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*