Αναβιώνει το ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα»

Τη σταδιακή επαναλειτουργία του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Αριστοτέλους και τους Δήμους της περιοχής προχωρά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου. Μεταφέρθηκαν και ήδη λειτουργούν στους χώρους του ΓΝΔΑ τα ιατρεία Αγίας Βαρβάρας, το φυσικοθεραπευτήριο από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας, ο Σταθμός Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας και το οδοντοπροσθετικό του ΚΟΠ Νίκαιας, με τις εργασίες μετεγκατάστασης του να ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουλίου.

«Ήδη με τον σχεδιασμό που έγινε εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες, με άμεση πρόσβαση στα μικροβιολογικά εργαστήρια για αιμοληψίες και εργαστηριακές εξετάσεις», αναφέρει ανακοίνωση της Αριστοτέλους.

Στη συνέχεια, ΥΠΕ και Υπουργείο προγραμματίζουν την ενδυνάμωση του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού με τη μεταστέγαση σε αυτόν και του αντίστοιχου Σταθμού του Αιγάλεω. Ακόμη, σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται η επισκευή της στέγης της πρώην Παθολογικής Κλινικής της «Αγ. Βαρβάρας», που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία της κλινικής, ενώ σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση της δομής της Μονάδας Υγείας Αιγάλεω σε ιδιόκτητο κτίριο.

Παράλληλα προγραμματίζεται η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών με έναν ορθοπαντογράφο.