Απαντήσεις οφείλει το Υπουργείο Υγείας

“Χρυσά” μισθώματα συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο και μεταξύ αυτών το “βασιλικό” μίσθωμα του κτηρίου της Λ. Κηφισίας, που φαίνεται πως η Αριστοτέλους δεν μπορεί να ξεφορτωθεί.

Το Υπουργείο Υγείας, την ίδια ώρα που ανακοινώνει τη μετεγκατάσταση της κεντρικής Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Αθηνών (εδώ) και “διαφημίζει” την εξοικονόμηση 20 χιλιάδων ευρώ, μηνιαίως, όσο ήταν το μίσθωμα στο κτήριο της Πλατείας Θεάτρου, υπογράφει Απόφαση που εγκρίνει δαπάνη που ξεπερνά τις 290 χιλιάδες ευρώ, το μήνα, για το κτήριο της Λ. Κηφισίας.

Η απόφαση, που υπογράφει ο Γ.Γ. Π. Γιαννουλάτος, εγκρίνει τη δαπάνη 871.800 €, “για την καταβολή των μισθωμάτων που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1-1-2016 έως 31-3-2016 για το ακίνητο επί της οδού Λ.Κηφισίας 37-39”. Δηλαδή, πάνω από 871 χιλιάδες για 3 μήνες!

Απόφαση για Δαπάνη Μισθωσης

Πρόκειται για ένα κτήριο 32.500 τ.μ. το οποίο, μετά τη μετακόμιση του ΕΟΠΥΥ, στεγάζει μόνο τους εργαζόμενους του ΕΚΕΠΥ, του οποίου η μετεγκατάσταση φαίνεται πως έχει “παγώσει”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας “πανηγύριζε” από τη σελίδα του στο Facebook για την επιτυχία εξοικονόμησης των 20 χιλιάδων ευρώ, προσθέτοντας μια από τις αγαπημένες του φράσεις “είπαμε θα τα αλλάξουμε όλα”.

polakis-pedy

Αν και, όντως, κάθε εξοικονόμηση είναι πολύτιμη στην Ελλάδα της κρίσης και ιδιαίτερα στην Υγεία, η διττή ή επιλεκτική αυτή στάση γεννά ερωτήματα.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Π. Κουρουμπλής είχε εκφράσει ανοικτά την πρόθεση του να προσβάλει τη σύμβαση ενοικίασης του κτηρίου και φέρεται να είχε εκκινήσει και τις διαδικασίες.

Το Ολυμπιακό ακίνητο της οδού Κηφισίας, αν και άνηκε στο Υπουργείο, το πήρε πίσω το ΤΑΙΠΕΔ και το πούλησε, υποχρεώνοντας  την Αριστοτέλους να το ενοικιάσει για δεκαετίες με 4 εκατομμύρια ευρώ και  κόστος συντήρησης 1 εκατ. ευρώ. Μέχρι πρότινος στέγαζε και την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Τι έγινε, άραγε, με την προσπάθεια απεμπλοκής από το συμβόλαιο;
Ποιες κινήσεις έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση;
Εκτιμήσεις θέλουν τη σύμβαση να έχει “δέσει τα χέρια” της Αριστοτέλους, καθώς φέρεται να είναι τόσο θωρακισμένη νομικά που η καταγγελία της είναι αδύνατη.

Μήπως, τελικά, το Υπουργείο έχει “παντρευτεί” το κτήριο;

Γιατί δεν έχει μετακομίσει ακόμη το ΕΚΕΠΥ; Κατάλληλος χώρος δεν φαίνεται να έχει βρεθεί, παρότι μιλάμε για μικρό αριθμό εργαζομένων και μόνη απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει ικανός χώρος για το Κέντρο Ελέγχου του Κέντρου.

Απαντήσεις γύρω από το “γόρδιο αυτό δεσμό” αναμένονται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*