Munich Re: Αποχωρεί ο N. Bomhard και αναλαμβάνει CEO o J. Wenning

Αλλαγών συνέχεια στα κορυφαία κλιμάκια κορυφαίων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών. Μετά την Zurich Insurance (όπου τη θέση του Martin Senn ανέλαβε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Generali Mario Greco), την Swiss Re (όπου προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Michel Lies συνταξιοδοτείται και αντικαθίσταται την 1η Ιουλίου από τον Christian Mumenthaler), σειρά πήρε η Munich Re: Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρείας του κόσμου Nikolaus von Bomhard, που βρισκόταν στα ηνία της από το 2004, ανακοίνωσε ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτείται από τη θέση του CEO.

Αντικαταστάτης του θα είναι o Joachim Wenning, μέχρι πρότινος επικεφαλής για τις διεθνείς αντασφαλιστικές δραστηριότητες της Munich Re στον κλάδο ζωής, έχοντας παράλληλα και την εποπτεία των Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασιακών Σχέσεων. Η αλλαγή φρουράς θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου 2017, κατά την ετήσια ΓΣ της Munich Re για το επόμενο έτος.

Ο Wenning αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές των αντασφαλίστρων έχουν κινηθεί πτωτικά κατά τα 8 από τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τον δείκτη World Property Catastrophe Rate on Line της Guy Carpenter.  Αν και οι ζημίες από φυσικές καταστροφές ήταν το 2015 οι χαμηλότερες από το 2009, εντούτοις τα κέρδη των αντασφαλιστικών ομίλων δέχονται πιέσεις από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Υπό την ηγεσία του  αριστοκρατικής καταγωγής von Bomhard, διδάκτορα νομικής, ο οποίος είχε το παρατσούκλι “Ο Αγνωστος” όταν ανέλαβε τα ηνία της Munich Re, ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός κατόρθωσε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο τόσο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όσο και της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-2009 και να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης κερδοφορίας.

Οσον αφορά το “παζλ” της διαδοχής του Greco στην Generali, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΣ ετοιμάζεται να προτείνει τον Γάλλο Philippe Donnet, επικεφαλής της Generali Ιταλίας, προερχόμενο από την  ΑΧΑ. Ο διορισμός του είναι πιθανόν να ανακοινωθεί μαζί με τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Generali, στις 18 Μαρτίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*