ΑΧΑ: Στηρίζει σταθερά την έρευνα κατά του καρκίνου

World_Cancer_Day_logoΤα στατιστικά δεδομένα που σχετίζονται με την ασθένεια του καρκίνου καταδεικνύουν μια πραγματικότητα που θα πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας: με τη σημερινή αυξητική τάση, το 2025 η ασθένεια θα αποτελεί αιτία θνησιμότητας για 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Έχοντας εισέλθει στρατηγικά στην προστασία της υγείας, η AXA υποστηρίζει ενεργά την έρευνα για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη θεραπεία του καρκίνου. Έτσι, λοιπόν, στη διάρκεια του 2015 το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ πρόσφερε χρηματοδότηση σε 23 ερευνητές δεσμεύοντας 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί 8,5 εκατομμύρια ευρώ για 23 νέα ερευνητικά προγράμματα.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα προγραμμάτων που η εταιρεία υποστηρίζει για το 2016 είναι:

AXA_RESEARCH_FUNDΣτον ευρύτερο τομέα για την πρόληψη της υγείας, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ είναι αρωγός σε 202 ερευνητικά προγράμματα επενδύοντας 45,8 εκατομμύρια ευρώ. Το Ταμείο Ερευνών δημιουργήθηκε το 2007 με αποστολή να χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα μεγάλου βεληνεκούς και από την έναρξή του έχει επενδύσει 149 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση 492 πανεπιστημιακών ερευνητικών προγραμμάτων σε 33 χώρες. Στόχος του, να ενισχύσει την πρόληψη κινδύνων σχετικών με το περιβάλλον, την υγεία και τα κοινωνικά-οικονομικά ζητήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα κύρια ερευνητικά προγράμματα που στηρίζει το Ταμείο Ερευνών, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σχετικό ιστότοπο της ΑΧΑ.

Τέλος, με αφορμή τη φετινή World Cancer Day (4 Φεβρουαρίου), η ΑΧΑ κοινοποιεί το βίντεο «We can. I can.» της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Διαχείριση του Καρκίνου, στο οποίο πολίτες από όλο τον κόσμο μάς κινητοποιούν όλους με απλές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*