Από αριστερά: Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ, Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και κοινωνικής υπευθυνότητας Interamerican, Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος ΚΥΑΔΑ, και Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

Interamerican-ΠΟΜΙΔΑ: 7 χρόνια συνεργασία, με αλληλεγγύη στους αστέγους

Επτά έτη συμπληρώνει φέτος η συνεργασία της Interamerican με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μια συνεργασία που προβλέπει προνομιακά ασφάλιστρα για την κάλυψη επαγγελματικής στέγης, κατοικίας, κοινοχρήστων χώρων και αστικής ευθύνης διαχειριστών.

Η εταιρεία συμμετείχε και φέτος στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων –με αντιπροσώπους από 15 χώρες–, καθώς και επαγγελματικών φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν προσδώσει στη συνεργασία ΠΟΜΙΔΑ-Interamerican και μια ακόμη, καθαρά κοινωνική, διάσταση. Για τέταρτη χρονιά, η ομοσπονδία και η εταιρεία συνέπραξαν για την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και των κοινωνικών δομών που ο Δήμος έχει αναπτύξει. Τις αντίστοιχες επιταγές παρέλαβαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η πρόεδρος του Κέντρου Ελένη Κατσούλη.

Ο κ. Καμίνης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και υπό την ιδιότητα του καθηγητή συνταγματικού δικαίου αλλά και ως τέως Συνήγορος του Πολίτη, στην προέκταση του θέματος της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία της ιδιοκτησίας, ανέδειξε το μείζον ζήτημα της φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και την υποχρέωση της χώρας μας έναντι της ΕΕ να στεγαστούν 20.000 εξ αυτών σε ιδιωτικές κατοικίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην κατάρτιση νομοσχεδίου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ιδιοκτησιών με τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην ανάγκη αποδέσμευσης ακινήτων που έχουν δεσμευθεί επί 30 έτη χωρίς να έχουν απαλλοτριωθεί.

Επισημαίνεται ότι, πέρα από την προφανή σύνδεση της φτώχειας με το πρόβλημα στέγασης, οι ανάγκες σίτισης των αστέγων και απόρων που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυξάνονται συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο η Interamerican υποστηρίζει σταθερά το ΚΥΑΔΑ από το 2012, μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας από εργαζομένους και συνεργάτες της –9 τόνοι τρόφιμα υπολογίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα–, αλλά και της συνεχιζόμενης, ανοιχτής εκστρατείας «Κατάθεση αλληλεγγύης, πράξη ζωής». Επίσης, πέρα από την οικονομική συνδρομή της στο ΚΥΑΔΑ, η εταιρεία αναλαμβάνει χορηγικά την παροχή των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*