Ζημιωθέντες από Ασπίς: Απούσα η κυβέρνηση

 

 

Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητούν οι ζημιωθέντες της Ασπίδος προκειμένου να δοθεί ρεαλιστική λύση για τους χιλιάδες πρώην ασφαλισμένους. Ο σύλλογος ζητά να δοθεί παράταση στη διαδικασία των ανακοπών –που έληξε χτες – μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημά τους και επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όσον αφορά την ανάρτηση του πίνακα δικαιούχων, εν τούτοις δεν έχει δρομολογηθεί τίποτα.

 

Όπως αναφέρει ο σύλλογος:

Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του Ομίλου Ασπίς παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν την εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης από το τεράστιο αυτό πρόβλημα το οποίο έχει μπει στην πιο κρίσιμη ίσως φάση του.

Χθες ήταν η τελευταία μέρα άσκησης των ανακοπών κατά του οριστικού πίνακα δικαιούχων ασφάλισης από τον οποίο λείπουν χωρίς καμία αιτιολογία 220.000 συμβόλαια δικαιούχων ασφάλισης. Οι αντιδράσεις του Συλλόγου μας ήταν άμεσες και κάναμε σαφείς τις απόψεις μας σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Πήραμε διαβεβαιώσεις από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν διευκρινιστικές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους (Τράπεζα Ελλάδος, εκκαθαριστές) για να εξηγηθεί τουλάχιστον η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στον σχηματισμό του πίνακα, προκειμένου να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις προς τους έκπληκτους δικαιούχους ασφάλισης.

Η σιωπή όμως είναι απόλυτη ενώ η στάση της κυβέρνησης προκαλεί εύλογες απορίες. Είναι γεγονός ότι καμία κυβέρνηση ως σήμερα δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το πρόβλημα και γι αυτό το λόγο έχουμε φτάσει στο αδιανόητο αυτό σημείο, έξι χρόνια μετά την ανάκληση της ασφαλιστικής εταιρείας το πρόβλημα να παραμένει άλυτο, κάτι που σε καμία ευνομούμενη κοινωνία δεν θα είχε επιτραπεί να προκληθεί. Αυτό όμως που συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, με την απόλυτη απουσία της κυβέρνησης παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις που δόθηκαν στους ασφαλισμένους, δεν έχει προηγούμενο. Θεωρούμε αδιανόητη αυτή την σιωπή την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ξεκάθαρες έκνομες ενέργειες εναντίον των ανυποψίαστων ασφαλισμένων που βλέπουν τις ασφαλισμένες υποτίθεται οικονομίες τους να διαγράφονται με λογιστικό τρόπο από αυτούς που σήμερα πληρώνονται από αυτές ακριβώς τις οικονομίες.

Αναρωτιόμαστε μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η ανοχή της κυβέρνησης σε αυτή την κατάσταση κι αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για να σωθούν οι ασφαλισμένοι
Αναρωτιόμαστε ποιες σκοπιμότητες και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται μέσω αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
Αναρωτιόμαστε πως ανέχεται να διαγράφονται περιουσίες χωρίς καμία αιτιολογία.
Αναρωτηθήκαμε, επιβεβαιωθήκαμε και αναρωτιόμαστε και πάλι, πως τόσες χιλιάδες κόσμος θα έκανε ανακοπή μέσα σε 45 και μέσα στην περίοδο των εορτών.
Αυτό που τουλάχιστον είναι εύκολο να γίνει ας γίνει έστω και τώρα. Να δοθεί παράταση για την διαδικασία των ανακοπών και κατά την διάρκεια αυτής να συζητηθούν με νηφαλιότητα οι ρεαλιστικές λύσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλή διευθέτηση του ζητήματος και στην άρση των τερατωδών αδικιών εις βάρος των ζημιωθέντων.

Ελπίζουμε έστω την ύστατη στιγμή, σε ουσιαστική αντίδραση και συνεργασία της κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημα των χιλιάδων ασφαλισμένων / ανασφάλιστων του Ομίλου Ασπίς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*