ERGO: Αύξηση εσόδων και ενισχυμένη παραγωγή το 2015

Με ενισχυμένη παραγωγή σε μια αγορά η οποία πέρυσι κινήθηκε πτωτικά και άρα με αυξημένα μερίδια, καθώς και με θετικό καθαρό αποτέλεσμα έκλεισε το 2015 για την Ergo Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, το περυσινό 12μηνο η εταιρεία εμφάνισε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2 με 3%, πετυχαίνοντας αύξηση των εσόδων της έναντι του 2014, οπότε η παραγωγή της ήταν περί τα 140 εκατ. ευρώ.

Το ανταγωνιστικό τιμολόγιο, το μίγμα των ασφαλιστικών παροχών και η προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει το δίκτυό της, ήταν τα βασικότερα στοιχεία στα οποία βασίσθηκε ώστε να ενισχύσει τα έσοδά της, αλλά και να προστατευθεί από την έντονα καθοδική πορεία που κατέγραψε και το 2014 ο κλάδος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Σε ότι αφορά το καθαρό της αποτέλεσμα, θα είναι και το 2015 θετικό, όμως δεν θα κινηθεί στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης, δηλαδή στα περίπου 25 εκατ. ευρώ, καθότι πρόκειται για επίδοση ρεκόρ που δύσκολα θα μπορούσε να διατηρηθεί υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σε ότι αφορά, τέλος, το 2016, στόχος της Ergo Ασφαλιστική είναι να κλείσει τη χρονιά με νέα άνοδο του τζίρου της και με αυξημένα μερίδια αγοράς.