Εργασιακός “μεσαίωνας” στο ΕΚΑΒ

Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα βρίσκονται όσοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα όπως ελικόπτερα, αεροπλάνα, ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα, κ.ά.
Κατά τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έχει θρηνήσει 13 νεκρούς από πτώση ελικοπτέρων, ενώ προ τριετίας 2 εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη. Λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους και των σοβαρών ατυχημάτων που τους συμβαίνουν, η Πολιτεία είχε προνοήσει με το άρ. 5 του Ν. 2194/94 να τους προσφέρει επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη με δαπάνη του Δημοσίου. Η αυτονόητη αυτή πρόσθετη ασφάλιση για κάθε ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος, καταργείται ωστόσο από την 1/1/2016, προκαλώντας τη δίκαιη αντίδραση των εργαζομένων.
«…η πολιτεία μετά τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές και την δραστική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, μας επιβάλλει να εκτελούμε το έργο μας αφήνοντάς μας ασφαλιστικά ακάλυπτους. Με τον τρόπο αυτό επιδεικνύει την έσχατη περιφρόνηση προς τους συναδέλφους μας που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προσφέρουν καθημερινά ανεκτίμητο και υψίστης σημασίας έργο στο κοινωνικό σύνολο παλεύοντας για την διάσωση συνανθρώπων μας» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την κατάργηση του δικαιώματός τους αυτού, που το θεωρούν στοιχειώδες μέτρο πρόνοιας.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα».
«…εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους, από 1/1/2016 θα κατέλθουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας» υπογραμμίζουν καταλήγοντας.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr