Το ΚΕΕΛΠΝΟ για το θάνατο 4χρονης από Μηνιγγίτιδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η διάγνωση του περιστατικού μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Α σε κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών που κατέληξε στο «Βοστάνειο» Γ.Ν. Μυτιλήνης (εδώ), τεκμηριώθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας (ΕΚΑΜ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).
Ήδη, από τις 17 Δεκεμβρίου και σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκε διερεύνηση επαφών και χορηγήθηκε προφυλακτική αγωγή (χημειοπροφύλαξη) σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της μικρής και σε επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της.
Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται στη Μυτιλήνη για περαιτέρω διερεύνηση, ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου και λήψη τυχόν περαιτέρω αναγκαίων μέτρων.
Ωστόσο, ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων του καταυλισμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου.
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην χώρα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση της νόσου σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός λόγω μεγάλων συναθροίσεων ατόμων, όπως τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr