Αναρτήθηκε το σωστό Δελτίο Τιμών και με ημερομηνία!

Ο λανθασμένος υπολογισμός της ex factory τιμής στα φάρμακα άνω των 200 ευρώ, λόγω εσφαλμένου συντελεστή, διορθώθηκε, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Virus (εδώ).
Παράλληλα, όμως, δόθηκε και ημερομηνία έναρξης ισχύος του Δελτίου Τιμών, που είχε παραληφθεί στην προηγούμενη Υπουργική Απόφαση.
Έτσι, οι νέες τιμές θα ισχύουν για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από την Παρασκευή 18-12 για τις φαρμακαποθήκες από 4 Ιανουαρίου και για τα φαρμακεία από 29 Ιανουαρίου.
Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως σε αυτή την ανατιμολόγηση εφαρμόζονται πλήρως οι νέοι φορολογικοί συντελεστές στο Φάρμακο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η συνοδευτική ΥΑ «στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,89% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%».
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σκευάσματα που μπορεί η τιμή παραγωγού να έμεινε σταθερή ή και να μειώθηκε, αλλά η λιανική τιμή τους να αυξήθηκε, όπως και η συμμετοχή των ασθενών!

ΠΗΓΗ: virus.com.gr