Λύσεις από τις Βρυξέλες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Τη στήριξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών, θεσμικών φορέων και ευρωπαίων αξιωματούχων  διασφάλισε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στα θέματα:  χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, άρσης των στρεβλώσεων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των τραπεζών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την επίσπευση των αποζημιώσεων Ασπίς και Commercial.

 

Με την διαβεβαίωση αυτή επέστρεψε σήμερα από τις Βρυξέλες ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος είχε μεταβεί εκεί μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΑΔΕ.

 

Στόχος, που επιτεύχθηκε, ήταν η ενημέρωση των ευρωβουλευτών και των εκεί κέντρων αποφάσεων αναφορικά με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν γενικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ασφαλιστική αγορά.

 

«Ανοίξαμε δίαυλο επικοινωνίας για να διεκδικούμε απευθείας λύσεις στα Ευρωπαϊκά όργανα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και πρόσθεσε ότι «το Επιμελητήριο και η ΕΑΔΕ δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα διεκδικήσουμε για την ελληνική αγορά και τον κλάδο να ισχύσουν ότι και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

ΒΡΥΞΕΛΕΣ (2)

 

Τα θέματα για τα οποία αναμένονται εξελίξεις και θα επαναληφθεί συνάντηση με τους ευρωβουλευτές οι οποίοι δεσμεύτηκαν να τα στηρίξουν είναι τα εξής:

 

  1. Η επίτευξη χρηματοδότησης των μικρών, και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ελληνικών μικρομεσαίων) την περίοδο 2014-2020. Παράλληλα η ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γιούνκερ» που προβλέπει 400 δις στα επόμενα επτά χρόνια.
  2. Η αποκατάσταση της ομαλότητας στην ασφαλιστική αγορά. Αυτό θα γίνει με το να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από τις τράπεζες, ο οποίος έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στον κλάδο της διαμεσολάβησης και στους καταναλωτές. Δόθηκε βάρος στην εφαρμογή της νομοθεσίας προκειμένου να μην κλείσουν ασφαλιστικά γραφεία και να μην εκτιναχθεί η ανεργία.

 

  1. Η επίσπευση των διαδικασιών νομοθέτησης από το κράτος ώστε να ρευστοποιηθούν οι περιουσίες των Ασπίς και Commercial προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.

Στις Βρυξέλες ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και οι εκπρόσωποι της ΕΑΔΕ (Γ, Καραβίας, Δ. Γαβαλάκης και  Δ. Λύχρου) συναντήθηκαν  με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δ. Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές Νίκο Ανδρουλάκη, Θεόδωρο Ζαγοράκη, Εύα Καϊλή, Νότη Μαριά, και Μαρία Σπυράκη καθώς και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.  Να σημειωθεί ότι με την επίσκεψη του Προέδρου του Ε.Ε.Α. στις Βρυξέλες , ξεκινά σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην διεθνοποίηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υπηρεσιών στις οποίες ανήκει και ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Έπονται και άλλες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και συνεργασίες με ευρωπαϊκούς φορείς προκειμένου να αντληθεί τεχνογνωσία και να υπάρξουν και συνέργειες.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*