Δυνατό «ντεμαράζ» από την ΑΤΕ Ασφαλιστική για έσοδα και παραγωγή

 

 

Ένα δυνατό… ντεμαράζ τον τελευταίο μήνα του έτους ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στα έσοδά και η παραγωγή ασφαλίστρων του 2015 να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2014, πραγματοποιεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική, παλεύοντας κόντρα στο πολύ κακό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, καθώς και στις επιπτώσεις που υπήρξαν στον κλάδο από την επιβολή των capital controls και την αύξηση του ΦΠΑ.

 

Στόχος της εταιρείας είναι τα 135 εκατ. ευρώ που είχε ως παραγωγή το 2014 και σε ότι αφορά την κερδοφορία της να βελτιώσει αυτή του εννεαμήνου, που, όπως ανακοίνωσε, διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 17 εκατ. ευρώ.

 

Η εταιρεία, πάντως, συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική ανάπτυξής της, προωθώντας στην αγορά νέα προϊόντα, ενώ ασκεί πιέσεις στα δίκτυα πωλήσεων προκειμένου να καταστούν αποδοτικότερα.

 

Παραγωγικά, επιδιώκει τη μείωση των απωλειών που καταγράφηκαν έως και το εννεάμηνο, αν και ο σκληρός και πολλές φορές αθέμιτος ανταγωνισμός στον κλάδο Αυτοκινήτου δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντιδράσεων, ενώ στον κλάδο Ζωής η εταιρεία διατηρεί τις δυνάμεις της σταθερές.

 

Σε ότι αφορά, τέλος, την πώλησή της στην Ergo Ασφαλιστική, πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει σε εκκρεμότητα, ωστόσο ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει, με τις δύο εταιρείες να είναι σε αναμονή για τις υπόγραφες των μετόχων τους που θα σημάνουν και την ολοκλήρωση του deal