Έρχεται η μεγάλη ανατροπή στο ιδιοκτησιακό των Φαρμακείων (upd)

Εξερχόμενος από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο Γ. Σταθάκης αποκάλυψε πως η «τρόικα» φέρεται να δέχεται την πρόταση του Υπουργείου Υγείας επί του θέματος και πως μια συμφωνία είναι κοντά.
Ο Υπουργός Οικονομικών, όμως, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, παραπέμποντας για τα περαιτέρω στο Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, Υπουργείο Υγείας και Θεσμοί είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είναι θέμα ωρών.
Σε κάθε περίπτωση, η Αριστοτέλους δεν θέλει να αιφνιδιάσει τους Φαρμακοποιούς και έτσι στοχεύει να ενημερώσει πρώτα τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τα αποτελέσματα, τα οποία, όμως, το πιθανότερο θα δυσαρεστήσουν τον κλάδο.
Έτσι, υπήρξε συνάντηση του Ανδρέα Ξανθού με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αργά το απόγευμα της Τετάρτης.
Πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των Φαρμακείων θα είναι ανατρεπτικές, καθώς οι συζητήσεις φαίνεται πως έχουν κατασταλάξει σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο.
Συγκεκριμένα, με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, βασικός μέτοχος στα φαρμακεία δεν θα χρειάζεται να είναι Φαρμακοποιός.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr