250 φυσικοθεραπευτές εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε χρόνο

Τον κίνδυνο αφανισμού αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτήρια, τα οποία απειλούν με κινητοποιήσεις αν δεν ληφθούν υπόψη τα αιτήματά τους.

Η βιωσιμότητα των φυσικοθεραπευτηρίων που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στην πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων των Συλλόγων απ’ όλη τη χώρα, όπου επισημάνθηκε ότι πριν από τη λήψη οποιονδήποτε αποφάσεων σχετικά με την έκδοση νέου Κανονισμού Παροχών Υγείας και τη σύναψη νέων συμβάσεων, θα πρέπει να υπάρξει διάλογος με την πολιτική ηγεσία.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων δηλώνουν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την προοπτική βελτίωσης της νοσηρής – όπως την χαρακτηρίζουν – σχέσης του κλάδου με τον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας μέσα από μια σειρά παραδείγματα ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι εργαστηριούχοι Φυσικοθεραπευτές υποχρεούνται να συντηρούν έναν επαγγελματικό χώρο τουλάχιστον 70 τ.μ., εξοπλισμένο βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, άλλωστε, κάθε χρόνο 250 επαγγελματίες εγκαταλείπουν τη χώρα, αναζητώντας την «τύχη» τους αλλού.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, οι φυσικοθεραπευτές υπογραμμίζουν ότι εάν και τώρα δεν υπάρξει διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι “προ των πυλών”.