Δωρεάν μαστογραφίες για ανασφάλιστες γυναίκες

Συγκεκριμένα, θα δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης 50 μαστογραφιών δωρεάν, στη Μονάδα Μαστογραφίας του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2015.
«Λόγω των δυσκολιών που έχουν ανακύψει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η συνεισφορά αυτή κρίνεται επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε», τόνισε η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Λ.Ε. Μουλοπούλου, Διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. «Σκοπός είναι να μη μείνουμε σε αυτή την εβδομάδα αλλά γίνει μια διαχρονική προσπάθεια, να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία» προσέθεσε.
Για πληροφορίες και ραντεβού καλείτε στο τηλέφωνο του Τμήματος 210 7286162
Η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Bayer.
Καρκίνος του Μαστού
Ο καρκίνος του μαστού πλήττει περίπου το 12% των γυναικών και η επίπτωση του αυξάνεται κάθε χρόνο, παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Λέκτορα και εκ των υπευθύνων της Μονάδας Απεικόνισης Μαστού, Ευαγγελία Πανουργιά.
Οι επιστημονικές οδηγίες που εφαρμόζονται στη χώρα μας προβλέπουν πως οι γυναίκες, χωρίς προδιάθεση, θα πρέπει να υποβάλλονται σε κάνουν μια μαστογραφία κάθε χρόνο, από την ηλικία των 45 και μετά, έχοντας υποβληθεί σε μια μαστογραφία αναφοράς, μεταξύ 35 και 39 ετών.
Οι γυναίκες με προδιάθεση ή γενετική μετάλλαξη, για τις οποίες οι πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού αγγίζουν το 60%, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μαστογραφία από την ηλικία των 30, σε συνδυασμό με προληπτική μαγνητική μαστογραφία ετησίως.
«Η νόσος είναι ταχεία και πιο επιθετική στις γυναίκες αυτές», τόνισε η κ. Πανουργιά προσθέτοντας πως αυτό που συνήθως προτείνεται από τους γιατρούς είναι το ένα εξάμηνο να γίνεται η μαστογραφία και το δεύτερο η μαγνητική μαστογραφία.
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές, όπως τονίζουν οι επιστήμονες. Από όσες γυναίκες προσέρχονται για εξέταση και εμφανίζουν καρκίνο του μαστού, το 70% είναι σε πρώιμο στάδιο, που είναι και αντιμετωπίσιμος, τονίζουν οι επιστήμονες.
Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Πανουργιά, μολις το 50% των γυναικών που θα έπρεπε να υποβληθούν σε μαστογραφία, την πραγματοποιούν.
«Καλό θα ήταν να υπάρχει σύστημα πρόληψης, το οποίο και θα ειδοποιεί τις γυναίκες να πραγματοποιήσουν την ετήσια μαστογραφία τους», υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr