Η κρίση και οι «ήρωες» πωλητές

[starbox]

 

Το ανώτατο πλήρωμα συνεχίζει να δουλεύει στο «σκάφος» της ασφαλιστικής αγοράς.   Κάτω φαίνεται ότι πληρώνουν την καταιγίδα.  Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι η κατάσταση και στην ασφαλιστική αγορά μέσα στο πλέον αντίξοο περιβάλλον των τελευταίων ετών. Μπορεί οι διευθύνοντες σύμβουλοι να βγάζουν φιλόδοξα business plan αλλά το μεσαίο και κατώτερο δυναμικό πωλήσεων αδυνατεί να ανταπεξέλθει όχι λόγω ακαταλληλότητας αλλά λόγω αντιξοότητας. Πως θα μπορέσεις να πουλήσεις προιόντα σε κάποιους που το εισοδημά τους και βυθίζεται και φορολογείται αγρίως; Πόσα κεφάλαια μπορεί να απελευθερωθούν προς την ιδιωτική ασφάλιση όταν κάποιος δεν εισπράττει και έχει να πληρώσει λογαριασμούς σπιτιού, φόρους εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κά μέχρι το τέλος του μήνα;

Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν θα χρειαστεί να τονιστεί ότι πλέον η ιδιωτική ασφάλιση είναι ανάγκη ανελαστική. Δεν είναι πολυτέλεια.  Η κοινωνική ασφάλιση (υγεία) είναι ανύπαρκτη,  οι κρατικές αποζημιώσεις το ίδιο , οι συντάξεις εξαφανίζονται.  Εάν θέλει κάποιος να διατηρήσει σε ποσοστό τουλάχιστον 70% το σημερινό επίπεδο ζωής του και τα υπόλοιπα 15-20 χρόνια είναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να στραφεί προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Εάν δεχθούμε ότι για ένα μέτριο  νοσοκομειακό συμβόλαιο συμπληρωματικό σε μία κοινωνική περίθαλψη χρειάζονται 600 ευρώ ετησίως και για μία ιδιωτική σύνταξη , επίσης συμπληρωματική στην κρατική σύνταξη , άλλα 1000 ευρώ ετησίως, τότε απαιτείται μία ημερήσια αποταμίευση της τάξης των 4,5 ευρώ.   Με ένα προγραμματισμό , η αποταμίευση αυτή είναι εφικτή για ένα φθίνων μέσο εισόδημα.  Ίσως εκεί κρύβεται το μυστικό των πωλήσεων, στην εμφάνιση της ανάγκης και του αδιεξόδου και στον προγραμματισμό.

Οι πωλητές είναι ‘ήρωες’ στην σημερινή συγκυρία.  Εάν διαθέτουν τη λογική , το πείσμα και την αφοσίωση σε συνδυασμό με καλά προιόντα, τότε μπορούν να κάνουν θαύματα. Απλώς χρειάζονται ενίσχυση οικονομική και καθοδήγηση επαγγελματική.  Αυτό είναι στο χέρι των εταιρειών.