Επιλεκτικές πληρωμές ενόψει εκλογών βλέπει ο ΣΕΚ

Την ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης όλων των κλάδων που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι κλάδοι να πληρωθούν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού και άλλοι όχι, όπως συνέβη και στο παρελθόν.
«Η άδικη και άνιση κατανομή του προϋπολογισμού και διαδικασία εξόφλησης των παρόχων δημιουργεί στρεβλώσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της Υγείας» αναφέρει η επιστολή που απέστειλε στον ΕΟΠΥΥ, στην οποία επισημαίνονται οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που συντηρεί ο κλάδος, ο οποίος με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες και κρίσιμο επιστημονικό προσωπικό καλύπτει το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.
«Πώς γίνεται να επιλέγεις να πληρώσεις τη μία κλινική και όχι την άλλη;» αναφέρει στο Virus ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Βασίλης Μπαρδής, σημειώνοντας ότι το πρόσφατο παρελθόν διδάσκει ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται αυτονόητο. «Ζητάμε να υπάρχει διαφάνεια στις πληρωμές και να ξέρουν όλοι ποιος πληρώνεται και πότε» συμπληρώνει, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΕΚ βρίσκεται σε ετοιμότητα να πράξει τα νόμιμα σε περίπτωση που αντιληφθεί οποιαδήποτε απόπειρα επιλεκτικών πληρωμών.
Ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, ενώ συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr