Στη δημόσια διαβούλευση η τιμολόγηση νέων φαρμάκων

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Πρόσω ολοταχώς με την τιμολόγηση νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων που εκκρεμούν προχωράει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις ξεκινούν νέο γύρο «επισκέψεων» στα γραφεία του ΕΟΦ προκειμένου να διατυπώσουν παρατηρήσεις και καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία για την τιμολόγηση 149 νέων σκευασμάτων.

Πρόκειται κυρίως για νέες μορφές φαρμάκων και δευτερευόντως για νέες δραστικές ουσίες και βιοϊσοδύναμα, βάσει αιτήσεων που κατατέθηκαν από τους ΚΑΚ τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Στο πλαίσιο της τιμολόγησης και της «τετ-α-τετ» διαβούλευσης, οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις που το επιθυμούν θα παρουσιαστούν ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών στην αίθουσα του ΔΣ του ΕΟΦ για να διατυπώσουν παρατηρήσεις, να υποστηρίξουν τεκμηριωμένα τις θέσεις τους ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία.

Οι διαβούλευση γίνεται επί των προτάσεων που ανήρτησε το Τμήμα Τιμολόγησης του Οργανισμού (επισυνάπτεται) για τα συγκεκριμένα προϊόντα και κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν και τα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει από την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας στην τιμολόγηση.

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων σας, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου.

Το δελτίο τιμών νέων φαρμάκων που θα εκδοθεί θα είναι συμπληρωματικό στο ισχύον και, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς στο Virus, αν υπάρξει νέα γενική ανακοστολόγηση σύντομα, τα εν λόγω σκευάσματα θα ενταχθούν ως έχει, χωρίς επανεξέταση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό σήμερα Πέμπτη από το πρωί ο ΕΟΦ δέχεται KAK κατά αλφαβητική σειρά από Α έως και F (Λατινικοί και Ελληνικοί Χαρακτήρες).

Αύριο Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. τους ΚΑΚ κατά αλφαβητική σειρά από G έως και Μ και τη Δευτέρα, από τις 10.00 π.μ. τους ΚΑΚ από Ν έως και Ζ/Ω (Λατινικοί και Ελληνικοί Χαρακτήρες).

 

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*