Καταργείται η απαλλαγή ασφαλίστρων από ΦΠΑ(;)

[starbox]

Αν σωστά διαβάζουμε μεταξύ των άρθρων της πρότασης της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα η οποία κατατέθηκε τη νύχτα στους θεσμούς και στην βουλή, καταργείται η απαλλαγή των ασφαλίστρων από τον ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα  άρθρο αναφέρει: “καταργούνται εξαιρέσεις και απαλλαγές απο ΦΠΑ (Ασφάλιστρα κλπ)”

Τι σημαίνει αυτό; Μεγάλες αυξήσεις θα επέλθουν στα ασφάλιστρα όλων των κλάδων τις οποίες βέβαια θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

Σε έναν κλάδο που πλήττεται άμεσα από την οικονομική κρίση και την τελμάτωση της οικονομικής δραστηριότητας και παράλληλα, σε μία περίοδο που οι καταναλωτές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και για τα μειωμένα ασφάλιστρα της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου τους, η επιβολή ΦΠΑ 23% θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ακόμα και αν καταργηθεί ο σημερινός φόρος 10% που επιβαρύνει τα ασφάλιστρα η επιβάρυνση είναι τεράστια, επιπλέον 13%.Πέρα από το ότι θα υποχρεώσει μια ολόκληρη αγορά (εταιρείες, διαμεσολαβούντες κ.λπ.) να ενταχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ, που σημαίνει πρόσθετη εργασία και κόστος.

Κάποιος σώφρων άνθρωπος ας ενημερώσει τους διαπραγματευτές, έστω και την τελευταία στιγμή. Τα ανασφάλιστα οχήματα και η ανασφάλιστη περιουσία θα πολλαπλασιαστούν, με αποτέλεσμα την διόγκωση κοινωνικών προβλημάτων. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα που προσδοκούν.

Πηγή: Insuranceforum