Προβληματισμοί για τη φορολόγηση

[starbox] Σε περίπτωση έκτακτης φορολογίας 12% εξανεμίζονται τα κέρδη ενός έτους και σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό για την μελλοντική παρουσία κάθε εταιρείας στο χώρο.

Έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών και των διαμεσολαβούντων στο ενδεχόμενο αύξησης της άμεσης και έμμεσης φορολογίας προϊόντων και εισοδημάτων.
Η περίπτωση αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των εταιρειών και η έκτακτη εισφορά (12%) για εταιρείες με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ πλήττει το σύνολο του ασφαλιστικού κλάδου και κυρίως τις μικρότερες ελληνικές εταιρείες που λειτουργούν μέσα στην κρίση και μετά από τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις με οριακά περιθώρια κέρδους.

Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε στέλεχος μικρής ελληνικής εταιρείας , περίπτωση έκτακτης φορολογίας 12% εξανεμίζει τα κέρδη ενός έτους και σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό για την μελλοντική παρουσία κάθε εταιρείας στο χώρο. Σε δεύτερο επίπεδο, οι ελληνικές εταιρείες δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις ξένες πολυεθνικές οι οποίες έχουν περιθώρια αντοχής και ανοχής της φορολογίας. Ωστόσο και οι βασικοί μέτοχοι των ξένων εταιρειών φαίνονται ενοχλημένοι απ’ το ενδεχόμενο αυτό αφού μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών την περίοδο 2012-2013 καλούνται να συνεισφέρουν πάλι με σημαντικά κεφάλαια στο ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW , οι ξένοι μητρικοί όμιλοι, προσπαθούν μέσω επιμελητηρίων και πρεσβειών να μάθουν τι τελικά θα ισχύσει για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν βέβαια και μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.