Δοκιμαστικές αναφορές από τις ασφαλιστικές στην ΤτΕ

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε προ ημέρων η πρόβα generale την οποία οργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάρτιση των εποπτικών ισολογισμών από τις ασφαλιστικές εταιρείες βάσει προτύπων Solvency II.
Στο σύνολό τους οι εταιρείες απέστειλαν τη «γραμμογράφηση» των αναφορών τους στην εποπτική αρχή δίχως, όπως τους ζητήθηκε, να συμπεριλάβουν αριθμούς ή μεγέθη, ώστε η αρμόδια υπηρεσία της Τ.τ.Ε. να ελέγξει το κατά πόσο οι Οικονομικές Διευθύνσεις των ασφαλιστικών έχουν αποτυπώσει στις φόρμες τους όλες τις αναγκαίες παραμέτρους, και με τον τρόπο που επιβάλλει το νέο εποπτικό περιβάλλον.

Το επόμενο βήμα θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο, οπότε οι ασφαλιστικοί όμιλοι θα κάνουν μια ακόμη «πρόβα», καταθέτοντας ένα νέο demo εποπτικών ισολογισμών, αυτή τη φορά με στοιχεία τα οποία θα υπολογίζουν μια σειρά από δεδομένα απεικονίζοντας την οικονομική θέση των εταιρειών κατά την 31ηΙανουαρίου 2014.

Πηγές του IW σχολιάζοντας σχετικά, τόνισαν ότι από την έως τώρα εικόνα των δοκιμαστικών αναφορών, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν επιτυχώς, ενώ όπως τονίζεται, έως το τέλος του έτους, όσες εξ αυτών κάνουν σήμερα χρήση των Εθνικών Λογιστικών Προτύπων, θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη χρήση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.