Συμφωνία – πλαίσιο μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

[starbox] Συμφωνία πλαίσιο μεταξύ ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ και ασφαλιστικών εταιρειών θα δώσει λύση στο ανοιχτό εδώ και καιρό θέμα που προβληματίζει τόσο τις εταιρείες όσο και τους εργαζόμενους.

Στην οριοθέτηση της τελικής συμφωνίας μέσω της οποίας θα ορίζεται η εργοδοτική εισφορά των ασφαλιστικών εταιρειών στο ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, θα καταλήξουν στο προσεχές διάστημα οι δύο πλευρές, εκτονώνοντας τις μέχρι σήμερα πιέσεις που προκαλούν εκατέρωθεν ζημιές.

Θυμίζουμε ότι το 2014 με νομοθετική διάταξη αποφασίστηκε ότι από το 2015 οι εργοδοτικές εισφορές Θα ανέρχονται στο 3% επί της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Το ποσοστό που ορίζεται ότι πρέπει να καταβληθεί από την πλευρά της εργοδοσίας ανέρχεται στο 10% της παλιάς εισφοράς.

Με στόχο να μην μειωθούν οι συντάξεις των δικαιούχων και ταυτόχρονα μέχρι να διαμορφωθεί η τελική συμφωνία, η ΕΑΕΕ και η διοίκηση του ταμείου αποφάσισαν οι εργοδοτικές εισφορές να ανέλθουν για το χρόνο αυτό στο 60% της αρχικής εισφοράς.

Για το νέο νόμο το ταμείο είχε πραγματοποιήσει προσφυγή, η οποία ήταην να εκδικαστεί στις 8 Μαίου. Ωστόσο μετά την αναβολή της υπόθεσης ορίστηκε ως νέα δικάσιμος η 8η Οκτωβρίου.