SOS… για τα αυτοκίνητα

Γραμμή επικοινωνίας με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, θα επιχειρήσει να ανοίξει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προκειμένου να… παρακινήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εφαρμόσουν το νόμο περί εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, η Ένωση σχεδιάζει να αποστείλει μέσα στις επόμενες ημέρες επιστολή στη γενική γραμματέα, με την οποία θα ζητεί να μάθει για ποιο λόγο παραμένει ανεφάρμοστος ο επίμαχος νόμος, τη στιγμή μάλιστα που έχει ψηφιστεί εδώ και δύο έτη!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή θα είναι γραμμένη σε αυστηρό τόνο, δεδομένου ότι όσο ο νόμος μένει στα… αζήτητα τόσο η αγορά, αλλά και το ταμείο του δημοσίου, χάνουν έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Η πρωτοβουλία της Ένωσης φαίνεται, στο μεταξύ, ότι θα «κουμπώσει» απόλυτα με την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στα μέτρα τα οποία θα προωθήσει για την αλλαγή του καθεστώτος φορολόγησης των οχημάτων, και την ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου περί εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς και όσων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σε σχετική ανακοίνωση, χθες, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου ελέγχου των ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων, κάνοντας λόγο για ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι στις προθέσεις του είναι να διενεργήσει επαφές «με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος».

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως σε ότι αφορά ειδικά το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, δεν τίθεται ζήτημα επαφών με την αγορά, δεδομένου ότι ο νόμος υφίσταται και το μόνο που απομένει είναι η εφαρμογή του.