Υπόμνημα 10 σημείων από την ΕΣΕΕ

Τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, πιο αποτελεσματικού μηχανισμού στις τράπεζες καθώς και νέας βάσης μέτρησης της εμπορικής πίστης με αξιοποίηση της Τειρεσίας προτείνει μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ σε υπόμνημα 10 σημείων που έστειλε στην κυβέρνηση και το σύνολο των κομμάτων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της συνομοσπονδίας τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%, εστιάζονται στον τομέα της χρηματοοικονομικής διαχείρισης και ειδικότερα στις σχέσεις με το Τραπεζικό Σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου καταβαραθρώθηκε κατά 36,1%, 130.000 εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, και ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων στον κλάδο του εμπορίου μειώθηκε κατά 25,1%, με την κατηγορία των εργοδοτών να εμφανίζει την μεγαλύτερη υποχώρηση (-35,8%), ακολουθούμενη από τις αντίστοιχες των μισθωτών (-21,8%) και των αυτοαπασχολουμένων (-21,1%).

Όσον αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων η ΕΣΕΕ προτείνει να επικαιροποιηθεί και επανενεργοποιηθεί το μοναδικό νομικό πλαίσιο που έχει υπάρξει έως σήμερα, ο νόμος 3816/2010.
Δείτε εδώ το υπόμνημα